Viteza excesivă, în atenția polițiștilor rutieri din județul Constanța | Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști în mai multe localități

0
511
La data de 4 iunie a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii depășirii limitei legale de viteză, în municipiul Constanța.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 100 de persoane, fiind oprite, pentru control, peste 90 de vehicule.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 22.000 de lei, dintre care 56 pentru depășirea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 7 permise de conducere, dintre care 3 pentru depășirea, cu peste 50 km/h, a vitezei legale și 4 pentru pătrunderea pe culoarea roșie a semaforului.

Acțiune a polițiștilor din Năvodari

La data de 4 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari și ai Secției 5 Rurală Cogealac, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor cu violență și a creșterii gradului de siguranță rutieră.

Astfel, au fost legitimate peste 100 de persoane, fiind oprite, pentru control, peste 60 de vehicule.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În urma activităților, polițiștii au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 9.000 de lei, dintre care 23 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare și un permis de conducere.

Acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră

În perioada 30 mai – 5 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier și ai formațiunilor rutiere din județul Constanța au desfășurat acțiuni punctuale pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Astfel, în perioada menționată, au fost aplicate 880 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 375.000 de lei, dintre care 295 pentru depășirea regimului legal de viteză, 31 pentru folosirea telefonului mobil și 17 pentru nesemnalizarea la schimbarea direcției de mers.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 83 de permise de conducere, dintre care 32 pentru depășirea, cu peste 50 km/h, a vitezei legale admise, 8 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 9 pentru neacordarea de prioritate pietonilor și 3 pentru conducere agresivă.

De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 6 iunie a.c., în jurul orei 2.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Din cercetări a reieșit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul în cauză avea plăcuțe cu numere de înmatriculare expirate.

La data de 5 iunie a.c., în jurul orei 21.10, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au identificat un bărbat, de 57 de ani, care a condus un autoturism pe DJ 226, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 5 iunie a.c., în jurul orei 14.30, polițisti din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au identificat un bărbat, de 28 de ani, care a condus un autoturism pe DJ 392, în localitatea Plopeni, având anulată exercitarea dreptului de a conduce vehicule.

La data de 5 iunie a.c., în jurul orei 13.15, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 50 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 23.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia au identificat un minor de 15 ani, care a condus un autoturism pe strada Avram Iancu din localitatea Albești, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma cercetărilor a reieșit faptul că autoturismul i-a fost încredințat minorului de către tatăl său, cu bună știință.

La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 20.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia au identificat un bărbat, de 28 de ani, care a condus un motociclu pe DN 39, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru perioada în curs.

La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 18.20, polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat un bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism pe strada Prelungirea Seimeni din orașul Cernavodă, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 17.15, polițiști din cadrul Postului de Poliție Târgușor au identificat un bărbat, de 64 de ani, care a condus o autoutilitară pe DJ 222, în localitatea Târgușor, având plăcuțe cu numere de înmatriculare expirate.

La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 7.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 44 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.


Mangalia News, 07.06.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply