Alimente potrivite pentru bunăstarea creierului

0
454

farmec.ro
carturesti.ro%20

Sigur că cel mai bun ”aliment” pentru a ne păstra mintea tânără este permanenta învățare, dar tot acest efort trebuie susținut cumva. Așa cum antrenamentul atleților presupune și un program alimentar strict, tot așa pentru bunăstarea creierului, avem nevoie de o alimentație potrivită.

La fel ca inima, stomacul ori ficatul, creierul este un organ care necesită diferite cantități de carbohidrați complecși, acizi grași esențiali, aminoacizi, vitamine, minerale și apă, pentru a rămâne sănătos. Și am căutat să aflăm care sunt produsele care ne-ar putea ajuta la acest capitol, odată incluse în alimentație.

Afinele

Conțin un compus care are atât efecte antiinflamatorii, cât și antioxidante, ca urmare poate reduce riscul de îmbătrânire a creierului și de boli neurodegenerative. În plus, s-a descoperit că antioxidanții ajută la comunicarea între celulele creierului.

Ouăle fierte

Sunt bogate în vitaminele B și conțin un nutrient numit colină. Complexul B ajută la încetinirea declinului cognitiv, iar deficiențele au fost asociate cu depresia și demența. Corpul folosește colina pentru a crea neurotransmițătorii responsabili pentru starea de spirit și memorie.

Peștele gras

Păstrăvul, somonul sau sardinele – conțin în cantități mari acizi grași Omega 3. Nu numai că 60% din creierul nostru este compus din grăsimi care conțin Omega 3, dar acestea sunt esențiale în producerea de celule cerebrale și nervoase. Deficiențele pot cauza probleme de învățare și chiar depresie.

Vegetalele

Continuarea, pe https://cumvaplace.ro/alimente-pentru-creier/

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply