Mangalia: Continuă lucrările de modernizare a sistemului de iluminat public din oraș

0
797
Primăria Municipiului Mangalia continuă lucrările de modernizare a sistemului de iluminat public stradal. Pe arterele principale din oraș, se lucrează la înlocuirea vechilor lămpi de iluminat, cu leduri moderne și economice. Proiectul a fost demarat încă de acum doi ani, după ce au fost inventariați peste 4000 de stâlpi care au fost preluați de la ENEL.

”În mai multe zone ale orașului, se lucrează la montarea lămpilor cu led, care au o eficiență mai bună pe timpul nopții, sunt ecologice și în același timp economice. De aceea, pe timpul zilei, rețeaua de iluminat stradal va fi aprinsă, acolo unde se schimbă corpurile de iluminat existente, cu becuri de tip led. Până acum, au fost înlocuite peste 1000 de lămpi, la nivelul întregului oraș. În perioada următoare, vom implementa și un proiect prin care vom muta cablurile aeriene în tubulaturi subterane special concepute în acest sens”, a explicat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

El a mai spus că peste 30 de străzi din Mangalia au, în prezent, sistem performant de iluminat prin telegestiune pentru creşterea gradului de confort al locuitorilor orașului, pe timpul nopţii. De asemenea, în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene, stațiunile Saturn și Nepun au un nou sistem de telegestiune wireless al iluminatului public, cu rolul de a monitoriza, comanda şi controla de la distanţă aparatele de iluminat.


Mangalia News, 06.06.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply