Recensământul populației trece la etapa interviurilor directe | Recenzorii vor putea fi ușor de identificat, în baza unei legitimații emise de Unitatea Administrativ-Teritorială corespunzătoare

0
762
Primăria Municipiului Mangalia anunță locuitorii orașului că, în perioada imediat următoare, va începe recenzarea prin interviu față în față, aceasta fiind ultima etapă a colectării datelor pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021). Persoanele care nu s-au putut autorecenza în prima etapă vor avea posibilitatea să participe la acest recensământ, până în data de 17 iulie, a.c.

Recenzorii desemnați în acest scop se vor deplasa la adresele de reședință obișnuită a cetățenilor care nu s-au autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022. Vor fi vizitate și gospodăriile celor care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ. Potrivit INS, recenzorii vor putea fi ușor de identificat, în baza unei legitimații emise de Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor, prin Unitatea Administrativ-Teritorială corespunzătoare, conform prevederilor legale stabilite de Guvernul României.

„Mulțumesc tuturor concetățenilor care au mers cu încredere la sediile noastre pentru a se autorecenza în prima etapă. Sunt convins că și în fața recenzorilor care vor veni la domiciliul fiecărui cetățean al Mangaliei vor răspunde cu același interes și datorie civică. Rog toți cetățenii care primesc acasă recenzorii cu tabletele să le permită accesul nestingherit și să răspundă întrebărilor din chestionarele electronice. Chestionarele sunt identice cu cele din prima etapă, iar recenzorii din teren sunt pregătiți să răspundă tuturor întrebărilor pe această temă. Cei care nu vor fi găsiți acasă vor fi înștiințați, iar recenzorul va lăsa un număr de contact, pentru un alt interviu față în față. Nu îmi place să o spun, dar reamintesc faptul că persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar cei care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale, sunt pasibili de amenzi între 1.500 și 5.000 lei”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Conform speciliștilor din cadrul Institutului Național de Statistică, Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021) este primul recensământ din România organizat integral în format digital. Întregul proces al colectării datelor se desfăşoară cu asigurarea confidenţialităţii şi protecţiei depline a informaţiilor. România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie şi al patrulea după Revoluţia din 1989. Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetățenie, care la momentul de referință al recensământului aveau reședința obișnuită în România (care, la 1 decembrie 2021, locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni).


 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply