„Piticii” de azi, jandarmii de mâine | Vizita elevilor de la Liceul “Nicolae Rotaru” la sediul IJJ Constanța [FOTO]

0
589
Marți, 31.05 2022, Cazarma Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa a răsunat de glasurile cristaline ale copiilor. Elevii clasei I A, din cadrul Liceului cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru” Constanta, însoțiți de doamna învățătoare au păşit în instituţia noastră, veseli şi curioşi. După o scurtă prezentare a Jandarmeriei Române, copiilor le-a fost prezentat Inspectoratul şi misiunile jandarmilor constănţeni. Curiozitatea celor mici a fost atrasă de standurile în care au fost expuse materiale şi tehnică din dotarea jandarmilor.

Maşinile de intervenţie au reprezentat o altă atracţie, sirenele au sunat, spre deliciul celor mici. Dar cea mai mai mare surpriză a fost întâlnirea cu doi câini de serviciu din dotarea unităţii noastre. Plt. maj. Tălpău Robert le-a vorbit copiilor despre misiunile câinilor de serviciu şi colaborarea dintre câine şi om. Dada şi Rebada au prezentat împreună cu conductorii lor exerciţii de dresaj, cei mici fiind încântaţi de  prezenţa celor doi prieteni necuvântători.

Copiii ar fi dorit o mai multă apropiere de acestia, chiar să-i mângâie, dar acestia nefiind obişnuiți cu micuţii vizitatori, întâlnirea s-a desfăşurat de la distanţă, fiind urmărită evoluţia lor, copiii aplaudând câinii de serviciu şi conductorii acestora. Dada, ciobănescul german în vârstă de 2 ani şi şase luni va participa în perioada următoare la un nou stagiu de pregătire, fapt pentru care până la următoarea vizită va putea executa noi comenzi şi exerciţii.

Exprimând dorinţa de reveni cât de curând în mijlocul jandarmilor, mulţumiţi de cele văzute, mulţi dintre elevi au promis că vor deveni jandarmi, respectiv jandarmeriţe.

Mulţumim pentru vizită şi adresăm, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului, atât copiilor cât şi părinţilor, o zi însorită şi plină de bucurii.

La mulţi ani!


Mangalia News, 01.06.2022. (IJJ Constanța).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply