“Eco Art – Ateliere de artă ecologică”, proiectul prin care copiii din centrele de plasament din județul Constanța creează adevărate obiecte de artă din materiale reciclabile

0
1379
Zeci de copii și adolescenți din centre de plasament din județul Constanța au fost implicați, în această perioadă, într-un proiect cultural inedit. Intitulat „Eco Art – Ateliere de artă ecologică pentru copii instituționalizați”, proiectul a presupus organizarea, în lunile aprilie și mai 2022, a cinci ateliere creative în care copii și adolescenți instituționalizați, împărțiți pe două grupe de vârstă (10 – 14 ani și 15 – 18 ani) și îndrumați de 10 artiști plastici, au realizat diferite obiecte din materiale reciclabile: lemn, hârtie/carton, aluminiu, sticlă și plastic.

Lucrările artistice realizate în cadrul atelierelor vor fi reunite într-o expoziție ce va fi organizată la sediul Asociației Centrul Comunitar „Open Doors” (la parterul clădirii BCR din zona Gării Constanța). Copiii și adolescenții care au realizat exponatele îi așteaptă pe toți iubitorii artelor la vernisajul expoziției, care va avea loc vineri, 3 iunie 2022, la ora 16.00.

Exponatele vor putea fi admirate la sediul Open Doors până pe 7 iunie, după care vor fi mutate în două centre de plasamentce urmează a fi indicate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, unde vor fi expuse câte o săptămână.

Proiectul este organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Bugetul este de 77.800 lei (70.000 lei – finanțare A.F.C.N., 7.800 lei – contribuția proprie a beneficiarului).

Parteneri: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Constanța, Asociația Centrul Comunitar „Open Doors”, compania de salubrizare Polaris M Holding și compania de transport auto Business Class Tour.

„Proiectul contribuie la dezvoltarea abilităților artistice și de socializare ale copiilor și adolescenților cu nevoi speciale, aspecte benefice pentru incluziunea lor în mediul tipic și în societate, dar și la creșterea nivelului de conștientizare a comunității cu privire la problemele acestora. Suntem convinși că, prin intermediul artei, aceștia au căpătat abilități de exprimare liberă și că au devenit interesați atât de artele vizuale, cât și de protejarea mediului”, a declarat Georgiana Rusu, organizator.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 01.06.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply