Mangalia – Vor fi reabilitate trotuarele de pe 40 de străzi aflate în zonele II și III din localitate

0
655

farmec.ro
carturesti.ro%20

Primăria Mangalia intenționează să reabiliteze și să modernizeze infrastructura din municipiu. Recent, administrația locală a lansat o licitație publică pentru atribuirea unui contract pentru reabilitarea trotuarelor din municipiu, Lotul I. În paralel, tot în această lună a fost depuse la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța două proiecte de sistematizare în zonele II și III din localitate.

Proiectul de reabilitare a trotuarelor din municipiul Mangalia, Lot I, cuprinde 40 de străzi cu lungimea totală de 17,4 km. Străzile asupra cărora se va interveni pentru reabilitarea trotuarelor sunt: Munteniei, Gheorghe Netoi, Oprea Crușoveanu, Ion Mecu, G-ral Vârtejeanu, G-ral Boierescu, Crinului, B-ld Callatis, M.I. Dobrogeanu, strada Horia, Cloșca și Crișan, Gării, 1 Mai, Dumitru Ana, Gheorghe Doja, Simion Barnuțiu, Maior Giurașcu, Ezerului, Walter Mărăcineanu, Avram Iancu, Maior Sontu, Moldovei, Basarabiei, Crișanei, Transilvaniei, Transilvaniei Alee, Panduri, Griviței, Bucovinei, Demetrios Callatianul, Apostolul Andrei, Maramureșului, Banatului, Olteniei, Mărăști, 9 Mai, Alee Anton Pan, 11 Iunie 1848, Mihai Viteazu, Alee Acces 1 și Alee Acces 2.

Trotuarele propuse pentru reabilitare au, în prezent, o structură alcătuită din straturi asfaltice așezate pe fundație de materiale granulare. Structura prezintă diverse tipuri de degradări, gropi, făgașe, fusuri, suprafețe faianțate, astfel încât, circulația se desfasora cu dificultate în special pe timp nefavorabil. Lipsa unor trotuare moderne și care au continuitate îi determina pe pietoni să circule pe partea carosabilă, fapt ce constituie un pericol pentru siguranță circulației, atât a pietonilor cât și a celorlalți participanți la trafic. Lipsa trotuarelor conduce la stagnarea apelor în zonele adiacente străzilor permițând astfel infiltrarea apei în corpul străzilor. Reabilitarea trotuarelor, acceselor la proprietăți și a sistemului de evacure a apelor pluviale vă conduce la dezvoltarea zonei din punct de vedere economic și social și vă avea și un efect benefic asupra factorilor de mediu, în sensul că emisiile de praf și a noxelor se reduc considerabil, dar și al aspectului estetic general al străzilor. Amenajarea trotuarelor permite și realizarea completă a semnalizării verticale aș trazilor, majoritatea indicatoarelor de circulație fiind amplasate în trotuar.

Prin realizarea investiției se dorește este de aducerea structurii trotuarelor la parametrii tehnici corespunzători clasei tehnice străzilor de interes local; corecția și îmbunătățirea elementelor geometrice ale trotuarelor; realizarea semnalizării orizontale și verticale, indicatoare și marcaje rutiere; creșterea calității vieții și desfășurarea în condiții de calitate de siguranță sporita a circulației pietonilor și autovehiculelor.

Valoarea estimată este de 12.925.781,57 de lei fără TVA (2.613.466.80 de euro), iar termenul de executare a contractului de lucrări este de 36 luni calendaristice, începând cu data emiterii Ordinului administrativ de începere a lucrărilor. (L.A, focuspress.ro).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply