La final de an școlar, premii valoroase obținute de elevii Liceului Teoretic ”Callatis”, la Olimpiada Națională de Lingvistică, cea de TIC și la Olimpiada de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”

0
1136

Săptămâna trecută a fost una fructuoasă pentru elevii Liceului Teoretic ”Callatis”.

La Olimpiada Națională de Lingvistică, nivel gimnazial, organizată de Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”, eleva Jenaru Stefania de la clasa a VI-a A, îndrumată de doamna profesoară Angheluță Cristina, a obținut Medalia de Argint, dând dovadă de concentrate și inspirație, căci nu e ușor să descifrezi limbi necunoscute.

Nici Tehnologia informației nu este străină elevilor Liceului Teoretic „Callatis”, elevul Mateciuc Vlad de la clasa a IX-a A, coordonat de doamna profesoară Mihaela Pilat, calificându-se la faza naționala a Olimpiadei de TIC, ce va avea loc pe 28 mai.

La concursul de rachetomodele, echipele liceului îndrumate de doamna profesoară de fizică Tohăneanu Janina au obținut doua premii de perseverență, un premiu de lucru în echipă și un premiu pentru colaborare. Menționăm că liceul a fost reprezentat de echipe, atât la nivel gimnazial, cât și liceal.

………

Echipa de dezbateri a Liceului Teoretic „Callatis”, formată din Andrei Larisa, Dinu Teodora, Stefoni Vlad și condusă de doamna profesoară Costache Livia, a obținut Locul  I la faza județeană a Olimpiadei Naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, care a avut loc la Universitatea Maritimă din Constanța.

În competiție au fost înscrise 10 echipe din întreg județul. Remarcabil este traseul elevei Larisa Andrei, care s-a calificat la etapa națională.

„Tinerii dezbat” este o Olimpiadă naţională care promovează valorile culturale și etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală și contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de gândire critică și de comunicare rațională în spaţiul public, precum şi la formarea şi dezvoltarea atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială.

Practica dezbaterilor îi pregăteşte pe tineri să acţioneze coerent, să investigheze şi să analizeze probleme importante ale lumii contemporane, să fie critici şi constructivi în abordările asupra unui subiect.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply