Valentin Tănase – ”Între alb și negru” – Expoziție de grafică la Galeria Foaier a Cercului Militar Național [VIDEO]

0
636
În sprijinul pledoariei personale în favoarea echilibrului, fără de care observăm concret cum derapaje de tot felul își manifestă violent nechibzuința, vine, întotdeauna, arta. “Între alb și negru există o infinitate de griuri”, ne spune, de data asta, Valentin Tănase, căruia ar fi inutil să-i zugrăvesc eu acum portret, întrucât suntem cu toții de acord că este unul dintre reprezentanții de onoare ai spațiului nostru cultural, deținător al multor chei spre lumi mai greu accesibile, înzestrat cu darul divin al celor puțini aleși să știe a descuia. Aș îndrăzni doar să adaug că între alb și negru există, de fapt, lumea. Sau, mai bine zis, lumile.
Un multivers plin de culoare și substanță, care ne încape pe toți, într-un continuu balans, fragil înclinând între infinitele posibilități. Între alb și negru e însăși viața, pendulând neîncetat între speranțe și deznădejdi, e broderia dintre visul oricărui Don Quijote și până la capătul tristeții lui, interval de călătorie pe care-l explorăm, fiecare dintre noi, după pricepere. Acesta este tema de reflecție pe care o propune expoziția de grafică din intimitatea Galeriei Foaier a Cercului Militar.

MN: Admirabilele lucrări ale artistului plastic Valentin Tănase, publicate de cotidianul online Mangalia News pot fi vizualizate AICI.


Mangalia News, 22.05.2022. (sursa: HypTvStudio).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply