Cum va arăta Campusul CERONAV, destinat pregătirii şi cazării viitorilor marinari. Ovidiu Cupşa: „Sperăm ca în această vară să demarăm lucrările de construire”

0
397

Centrul Român pentru Pregătirea si Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale continuă pașii legali pentru construirea unei clădiri ce va deservi drept corp de învățământ- cazare și un bazin de antrenamente în incinta Bazei Nautice situate pe malul Lacului Siutghiol, Constanța. Terenul a fost cumpărat de către CERONAV de la Gheorghe Hagi.

Noua clădire va avea un regim de înălțime S+D+P+4E, o suprafață construită de 5.400 mp, amprenta sol este 756 mp, iar bazinul de antrenament, 452mp. Ovidiu Cupșa, directorul CERONAV a declarat în cadrul unui interviu Focus Press că speră ca lucrările să fie finalizate în mai puțin de trei ani de la ordinul de începere. Proiectul unității de învățământ a fost premiată la nivel internațional datorită arhitecturii moderne.

Primăria municipiului Constanța a lansat recent un anunț de consultare asupra propunerilor preliminare – elaborare Plan Urbanistic de Detaliu și construire corp învățământ-cazare și bazin de antrenamente.

Contactat de Focus Press, Ovidiu Cupșa, directorul CERONAV a declarat că proiectul face parte din strategia managerială de a intra pe piața serviciilor integrate: „Proiectul este un complex de spații de învățământ, cazare și antrenament care va permite CERONAV să primească mai mulți studenți și în special să ofere studenților și servicii legate de masă și cazare. În principal, proiectul a venit în urma nevoii de a putea oferi aceste servicii, pentru că mulți dintre cursanții străini sunt interesați de acestea, pentru a avea o siguranță atunci când vin să facă astfel de cursuri în România, la CERONAV. Investiția se ridică la aproximativ 10 milioane de euro. După această dezbatere publică, la finalizarea procesului de transparență care durează 25 de zile, să se întocmească documentația pentru autorizația de construire. Am obținut deja avizele necesare, Certificat de Urbanism. Noi sperăm, în funcție de cum vor decurge lucrurile cu emiterea autorizației, ca în această vară să demarăm lucrările de construire, partea de proiectare este finalizată”, a declarat Ovidiu Cupșa.

Continuarea, pe focuspress.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply