Evenimentul „Noaptea muzeelor”, aflat la cea de-a XVIII-a ediție, organizat de Muzeul de Arheologie “Callatis” din Mangalia – record de participare a publicului! [Foto/VIDEO]

0
796

farmec.ro
carturesti.ro%20
Evenimentul „Noaptea muzeelor”, aflat la cea de-a XVIII-a ediție, organizat de Muzeul de Arheologie “Callatis” din Mangalia s-a bucurat și în acest an de un real succes. Atelierele tematice: „Arheomozaic”, „Atelierul micului arheolog” și ”Povestea lutului” au atras participanți de toate vârstele, fiind un bun prilej de a interacționa cu publicul și de a populariza patrimoniul muzeului callatian.

Pasionații de istorie au asistat la comunicările susținute de colectivul de cercetare de la Mangalia, având o tematică variată, de la “Arheologia pe înțelesul tuturor”, la cele mai recente descoperiri arheologice. Publicul a putut afla povestea monumentelor de la Callatis, devenite repere turistice și urbane de referință. I-am avut alături și pe prietenii muzeului: pictorul Karl Robert Perko, cu expoziția „Panseuri cromatice”, membrii Corului de copii „Callatis”, coordonat de Dirijor, Prof. Drd. Traian Broască și pe tinerii artiști, membri ai Trupei de Teatru „Thaliamar”, coordonată de Aura Mircea, care ne-au prezentat fragmente din tragedia greacă.

”Mulțumim publicului care ne-a fost alături și a animat spațiul nostru muzeal încărcat de istorie. Ne-am simțit extraordinar împreună! A fost un record de prezență și participare, anul acesta!”, a declarat pentru Mangalia News dr. Tatiana Odobescu.


Mangalia News, 17.05.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply