Dublă lansare de carte Lucian Ciuchiță: ”Umbra care ucide” și ”Detronarea regelui”, la Biblioteca Metropolitană București, în cadrul proiectului ”Străzi deschise pentru minți luminate”, sâmbătă, 14 mai 2022

0
798

farmec.ro
carturesti.ro%20

Dubla lansare de carte – ”Umbra care ucide” (Editura Coresi) și ”Detronarea regelui” (Editura LiterPress Publishing), a scriitorului Lucian Ciuchiță va avea loc sâmbătă, 14 mai 2022, ora 16:00, la Sediul Central Mihail Sadoveanu – Biblioteca Metropolitană București, în cadrul proiectului ”Străzi deschise pentru minți luminate”.

Lucian Ciuchiță este poet, romancier, dramaturg, eseist și scenarist român, absolvent al Facultății de Cibernetică din ASE Bucuresti (1988-1993). În 1999 obține doctoratul în Cibernetică și Statistică la ASE București.
A lucrat în Televiziunea Română, în perioada 1990-2002, ca reporter special, redactor și realizator de emisiuni. A început activitatea jurnalistică cu prima emisiune studențească „Gaudeamus”, imediat după revoluția din ’89, fiind unul dintre studenții revoluționari care au participat la evenimente. În iunie 1990, este angajat reporter la redacția de știri a TVR. După realizarea a două filme documentare, este primit în Uniunea Cineaștilor din Romania (iunie1991), în Asociația Dramaturgilor de Film. A realizat peste 1000 de reportaje și sute de emisiuni, cele mai cunoscute fiind: „Lege și fărădelege”, „Transfocator”, „Actualități”, „Poliția în acțiune”, „Bună dimineața”, precum și rubrici în cadrul altor emisiuni de cultură și artă. A fost profesor universitar și a predat Statistică și Modelare Economică la ASE, Universitatea Româno-Americană și Universitatea N.Titulescu. În momentul de față este cercetător stiințific asociat la Academia Română.

Ca scriitor, debutează în 1996 cu volumul de poezii „Oameni si țărmuri”, cu prefața de Marin Sorescu. Este discipolul maestrului Marin Sorescu, cu care a avut o frumoasă colaborare în ultimii ani de viață ai regretatului scriitor. Au urmat alte două volume de poezii, „Căutătorul de zimbri„ și „Florile binelui”, iar primul roman, „Comisarul Caron-Dispariția”, a fost publicat în 2005. În perioada 1997-2006 a publicat mai multe cărți economice și o analiză a fenomenului terorist contemporan. A scris trei scenarii de film de lung metraj și a realizat trei filme documentare. Până în momentul de față a publicat 33 de cărți, atât volume de poezie cât și romane, nuvele, eseuri. Cele optsprezece romane se găsesc în toate librăriile din România și se bucură de aprecierea cititorilor. Iată o listă cu acestea: Insula Purgatoriului (roman distopic); Copoiul din Cardiff (roman polițist-filozofic), Taifun în adâncuri (thriller), Gemenii lui Bormann (roman istoric), Celeste-Planeta Purgatoriului (SF, fantasy), un volum de eseuri filozofice intitulat „Monada Rațiunii”, romanul pamflet „Deșertul fluturilor albi”, Submarinul teroristilor (roman de spionaj) și romanul semi-autobiografic, „250 de kilometri și un secol de amintiri”, „Pasărea de Foc a tinereții” (roman), „Plutonul nătăfleților și alte povestiri”… În 25 iunie a.c. a fost lansat romanul „Cuțitele roșii”, la Muzeul Național al Literaturii Române. Romanul „L’ile du purgatoire”, lansat la Salon du Livre-Paris în data de 17 martie 2019., se bucură de recunoaștere internațională fiind promovat în țările francofone. Romanul amintit a fost lansat și la Salon du Livre de Montreal 20-25 noiembrie, 2019… De fapt, o dublă lansare deoarece un alt roman, „Ce caută povestea mea în filmul lor”, a fost lansat în data de 24 noiembrie 2019, la Târgul Gaudeamus. În martie 2020 a văzut lumina tiparului romanul „Cercul Negru”, un roman incredibil, care face cinste literaturii universale, iar în decembrie 2020, a fost publicat la LiterPress Publishing – romanul ”Zile de plumb”. În noiembrie 2021 a publicat romanul ”Detronarea regelui”.

MN: Jurnalist, poet, romancier, dramaturg, filosof și scenarist român redutabil, doctor în Cibernetică și Statistică, profesor universitar, cercetător științific asociat la Academia Română, scriitorul Lucian Ciuchiță este prezent și în paginile cotidianului online Mangalia News. Volumele ce poartă semnătura maestrului Lucian Ciuchiță pot fi procurate și de AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 13.05.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply