Specialiștii Institutului Cantacuzino ne oferă AUTOVACCINUL, ca alternativă la tratamentul cu antibiotice

0
747
Când infecțiile bacteriene devin din ce în ce mai frecvente, iar antibioticul nu-și mai face efectul, există un alt tratament, de care puțini știu. Aceasta este autovaccinul, sau injecția cu propriile bacterii. Un produs care se prepară în România, la cerere.

Autovaccinul este ultima soluție pentru cei care nu mai reacționează la antibiotice, inclusiv pentru copii. Se recomandă în infecții bacteriene recurente sau cronice ale tractului respirator (răceli repetate, bronșite cronice), în infecții urinare frecvente, infecții cutanate (acnee, foliculită, furunculoză) și osteomielite, fiind preparat personalizat de specialiștii de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

În 1928, Fleming a descoperit mucegaiul care inhiba creșterea unei bacterii. Așa a luat naștere primul antibiotic, penicilina (1941). Tot de atunci a început și lupta bacteriilor pentru supraviețuire. Antibioticele, salvatoare în lupta cu infecțiile bacteriene, n-au făcut decât să forțeze bacteriile să-și activeze mecanismele de rezistență. Altfel spus, le-a forțat să devină rezistente.

Enzimele care degradează antibioticul se transmit de la o bacterie rezistentă la una sensibilă la tratament. Acest lucru face ca antibioticul să piardă lupta cu bacteriile. Bacteriile evoluează și se adaptează căpătând rezistență la toate antibioticele de pe piață. Și par mult mai inteligente decât credem noi. Brândușa Elena Lixandru, doctor în biologie și biolog principal în cadrul Institutului Cantacuzino.

Din păcate, bacteriile au devenit nu doar rezistente, ci total rezistente. Iar clinicienii au devenit neputincioși în a trata infecții care pot pune în pericol viața oamenilor. O alternativă la tratamentele cu antibiotice vine de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Acesta este autovaccinul.

Vă invităm să citiți continuarea AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply