Timp de trei zile, credincioșii musulmani sărbătoresc Ramazan Bayram

0
504
După o lună de primenire spirituală, prin post, slujbe și rugăciuni, credincioșii musulmanii sărbătoresc, începând de luni, 2 mai, timp de trei zile, Ramazan Bayram-ul.

Cu această ocazie au fost oficiate slujbe religioase în toate geamiile. În prima zi de Bairam, dimineața, bărbații merg la geamie pentru rugăciunea colectivă, copiii merg cu colindul din casă în casă, pentru a ura „Bairam fericit”. Cei tineri sărută mâinile celor mai în vârstă, deoarece acest obicei arată politețe, respect față de persoanele în vârstă.

Tot în cele trei zile de sărbătoare, credincioșii musulmani merg în vizită la rude și prieteni, la masa vor servi pe lângă produsele tradiționale, dulciuri precum baclavale, sarailii și prăjituri făcute în casă, de aici şi faptul ca Ramazan Bairamul este cunoscut și ca sărbătoare a dulciurilor.

Este un moment în care ne putem bucura cu toții de diversitatea si multiculturalismul dobrogean și de tradițiile etnicilor turci și tătari din România. Cu această ocazie, le adresez etnicilor turci și tătari și întregii comunități musulmane, cele mai calde urări de sănătate, prosperitate, bună înțelegere și succes în toate proiectele viitoare. Ramazan Bayram Fericit! Ramazan Bayramî Qayîrlî bolsîn! Ramazan Bayramı hayırlı olsun!”, a transmis primarul Mangaliei, Radu Cristian.


Mangalia News, 03.05.2022. (sursa: Mangalia.TV).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply