Pe 25 mai 2022 trebuie depusă Declarația Unică. Ce trebuie să știe contribuabilii

0
602

farmec.ro
carturesti.ro%20

Declarația Unica (212) va trebui depusă pe 25 mai 2022 de persoanele fizice care au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri sau pierderi în România sau străinătate, dar și de noi categorii precum pensionarii sau persoanele care au primit indemnizații de ajutor în pandemie.

Totodată, se adaugă și persoanele fizice care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală, potrivit unei analize EY România. În plus, din 2023, ar putea exista alte două modificări.

Spre exemplu, persoanele fizice care obțin câștiguri din vânzarea de acțiuni nu vor mai depune Declarația Unică și vor datora un impozit mai mic, atrag atenția analiștii.

De asemenea, pentru sumele decontate persoanelor fizice care găzduiesc refugiați ucraineni nu este prevăzută, până la acest moment, obligația de raportare prin Declarația Unică.

Declarația Unică a fost modificată la începutul anului, astfel încât să includă modificările fiscale apărute pe finalul anului 2020, sau în 2021.

Redăm analiza cu privire la Declarația Unică 2022. (Continuarea, pe startupcafe.ro).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply