Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită la Mangalia | Ceremonie militară și religioasă, la Monumentul Eroilor [Foto/VIDEO]

0
379
farmec.ro%20-%20Livr%u0103m%20frumuse%u021Be%21
În Garnizoana Mangalia, marinarii militari, alături de reprezentanți ai asociațiilor socio-profesionale, au participat, vineri, 29 aprilie a.c, la o ceremonie militară și religioasă, organizată la Monumentul Eroilor din Piața Republicii, unde au depus coroane de flori.

La activitate au participat reprezentanti ai Garnizoanei Militare, ai Primăriei Mangalia, prin persoana domnului viceprimar Dragoș Angelescu, ai Secției de Pompieri, ai Unității de Jandarmi Mangalia, ai unor numeroase asociații, precum Asociatia Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, Asociația Veteranilor de Razboi, Liga Navala, Liga Maiștrilor Militari de Marina, Asociatia CULTUL EROILOR Mangalia.

Festivitatea a debutat cu trecerea în revistă a trupelor de către dl. cdor Mihai Dănilă. După intonarea Imnului de Stat al României, slujba de pomenire a eroilor și veteranilor înălțați la ceruri, ținută de către preotul militar Ștefan Lazăr, a încălzit inimile și sufletele celor prezenți.

În alocuțiunea sa, comandantul garnizoanei, dl. comandor Mihai Dănilă, a prezentat date interesante, legate de instituirea acestei zile, ca semn al glorificării și recunoștinței față de fiii patriei, care au apărat idealurile României, mulți dintre aceștia jertfindu-și viața pe câmpurile de luptă, ori de câte ori țara i-a chemat sub arme.

A urmat ceremonia depunerii unor coroane de flori, din partea instituțiilor și asociațiilor amintite. Festivitatea s-a încheiat cu defilarea trupelor din Garnizoana Mangalia.

O tradiție, așadar, păstrată vie, derulată exemplar de către organizatori, fapt pentru care li se cuvin mulțumirile și felicitările noastre! (Text: Emil-Corneliu Ninu).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 29.04.2022.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply