Plaje exotice la Marea Neagră, situate foarte aproape de Vama Veche

0
1770

farmec.ro
carturesti.ro%20
In cazul în care îți dorești o vacanță exotică mai aproape de casă, ar trebui să încerci aceste locuri deosebite de la Marea Neagră, situate foarte aproape de stațiunea Vama Veche.

Tyulenovo

Foarte aproape de Vama Veche, la aproximativ 39 de kilometri, există un țărm al Mării Negre diferit de al nostru. Se afla intr-un sat izolat, cu mai putin de 50 de locuitori. Tarmul este plin de stanci, lipseste nisipul, insa apa are culoarea smaraldului. Este locul perfect pentru cliff jumping. Ca să ajungi aici, trece granita la Vama Veche si indrepta-te spre Shabla. De acolo, urmeaza directia Kavarna, iar un indicator te va indruma imediat catre sat.

Bolata

Bolata se afla la 57 de kilometri de Vama Veche, fiind de fapt un golfulet mic, pitoresc, inconjurat de roci inalte, care formeaza in mare pesteri ce merita explorate. Este singura plaja cu nisip din regiunea Kaliakra. Plaja are un dig mic pe care acosteaza zilnic pescarii, dar unde poti ajunge si barcile si iahturile turistilor. Desi este o plaja neamenajata, fara dusuri si toalete, insa frumusetea peisajului, apa incredibil de limpede si rocile rosiatice te cuceresc instant.

Durankulak

Durankulak este foarte aproape de granita cu Bulgaria, la 11 kilometri de Vama Veche . Aici se intinde o plaja lunga de aproape 10 kilometri. Partea nordica a plajei este neamenajata si prea departata de marile orase bulgaresti, asa ca o vei gasi aproape tot timpul goala. Frumusetea locului este completata de nisipul amestecat cu scoici, cochilii de rapane, alge marine aruncate de mare. Langa plaja se afla lacul cu acelasi nume. Este unul din cele mai importante si bine conservate eco-sisteme din Bulgaria. Partea de sud a plajei, separata doar de un dig de pescari de partea nordica, este un alt loc parca desprins din rai. Foarte spatioasa, cu apa limpede si linistita, plaja este putin mai prietenoasa cu turistii – aici gasesti spatiu de camping, cu parcare si restaurant.

Russalka

Aceasta statiune se afla la aproximativ 50 de km de Vama Veche, fiind situata intr-o padure pitoreasca de stejar din rezervatia naturala “Tauk liman” (“Golful păsărilor”) si 90 km in Nord-Estul orasului Varna. In apropierea statiunii se afla celebrele rezervatii naturale si istorice “Ialata” si “Cap Caliacra” – cu specii vegetale rare, o multime de reprezentanti ai lumii pasarilor si multe monumente arheologice cu vechime de mii de ani. Plajele mici ascund un nisip extrem de fin, pesterile pitoresti si o apă curată în care poti să zărești delfini. (sursa: unlimitedtravel.ro).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply