Poliția Română: Ați primit și dumneavoastră astfel de mesaje? Nu accesați link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsați înșelați!

0
804

Ați primit și dumneavoastră acest mesaj?
Sperăm că nu ați accesat acel link!
Reamintim!
Nu accesați link-uri primite de la persoane necunoscute!
Nu vă lăsați înșelați!
Vă rugăm să distribuiți acest mesaj și să le reamintiți persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online!
Vă mulțumim! (Poliția Română).

Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, a dat detalii, la un post TV, despre atacul cibernetic și sfaturi pentru utilizatorii vizați de acesta: “Este un atac cibernetic la scară largă. Foarte mulți cetățeni din România au primit acest mesaj cu un link. Recomandăm tuturor să nu dea click pe acest link și să șteargă de îndată acest mesaj. Se pare că este un virus, un troian bancar, care este programat să extragă informații sensibile și să infecteze telefoanele utilizatorilor. Pentru cei care au dat deja click pe link, sfatul este resetarea la setările din fabrică ale telefonului, pentru că există riscul ca acest virus să fie persistent”, a explicat expertul IT.

Comentariu: Dacă intri pe link, îți instalează în telefon o aplicație pe care nu o mai poți șterge și apare ca fiind a telefonului. Poate avea acces la tot ceea ce ai în telefon: parole, conturi bancare etc!


Mangalia News, 26.04.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply