Tradiții străvechi renăscute – Atelier de încondeiat ouă de Paști, la Școala Gimnazială “Gala Galaction” din Mangalia

0
720
Zilele trecute, elevii clasei a VI-a B de la Școala Gimnazială “Gala Galaction” Mangalia, coordonați de doamnele profesoare Iordache Cristina, Petcu Elena și Ioniță Gabriela, au participat la un atelier de încondeiat ouă, activitate prilejuită de apropierea Săbătorilor Pascale.

După instructajul inițial, elevii au vizionat un powerpoint privitor la această străveche tradiție românească, familiarizându-se cu tehnica închistrării ouălor cu motive creștine (crucea Paștelui, floarea Paștelui) sau cu cele inspirate de pe costumele tradiționale și covoarele țărănești, precum și cu simbolistica lor. Copiii au avut astfel ocazia să-și dezvolte abilități practice, utilizând chișițele furnizate prin bunăvoința Centrului Cultural Bucovina din Suceava, trasând cu ceară motivele alese, iar apoi vopsindu-le cu culoarea roșie.

Această activitate se adaugă altor inițiative desfășurate în ultima perioadă prin care elevii au donat cărți bibliotecii școlare sau au dovedit empatie, prin sprijinul material acordat refugiaților din Ucraina, menite să le dezvolte acestora dragostea față de semeni, dar și respectul față de valorile creștine.


Mangalia News, 22.04.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply