Ținutul Buzăului a devenit Geoparc Internațional UNESCO

0
541

farmec.ro
carturesti.ro%20
Vulcanii noroioși, domurile de sare, focurile vii, trovanții de la Ulmet, așezările rupestre și chihlimbarul roșu de la Colți sunt printre cele mai renumite atracții ale Ținutului Buzăului. Statutul de Geoparc Internațional UNESCO atestă teritoriul respectiv ca fiind o zonă în care se depun eforturi considerabile pentru dezvoltarea educațională, economică și socio-culturală a comunităților, în consens cu protejarea și dezvoltarea mediului înconjurător. Beneficiile sunt promovarea internațională, impulsionarea turismului și atragerea de investiții.

Ținutul Buzăului a obținut miercuri validarea oficială ca Geoparc Internațional UNESCO, fiind astfel recunoscut drept teritoriu cu valori naturale și culturale de importanță globală.

Membrii Biroului Executiv al UNESCO, reuniți la Paris, au votat pentru includerea „Ținutului Buzăului” pe lista geoparcurilor internaționale, fapt ce va oferi numeroase oportunități pentru dezvoltarea regiunii.

Ținutul Buzăului, cu cele 18 comune componente, devine, după 16 ani de efort comun, Geoparc Internațional UNESCO, cel mai amplu proiect de dezvoltare locală pentru județul Buzău, reprezentativ pentru zona Munteniei și pentru întreaga Românie. Ținutul Buzăului, aflat la limita dintre dealuri și munți, este un teritoriu complet rural care se întinde pe o suprafață de peste 1000 de kilometri pătrați și are o populație de circa 43.000 de munteni. Vulcanii noroioși, domurile de sare, focurile vii, trovanții de la Ulmet, așezările rupestre și chihlimbarul roșu de la Colți sunt printre cele mai renumite atracții ale acestei regiuni pitorești din zona de curbură a Carpaților”, au anunțat reprezentanții echipei care a făcut demersurile necesare.

Continuarea, pe rfi.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply