În Parcul „Diana” din Mangalia se amenajează un teren de sport multifuncţional

0
1084
Primăria Mangalia a demarat, recent, lucrările de amenajare a unui teren multifuncțional, cu gazon sintetic, pentru fotbal, baschet, volei și tenis, în Parcul „Diana”, situat în apropierea falezei Mangalia-Saturn.

Conform documentaţiei tehnice, accesul pe terenul multisport se va realiza prin două porţi din structură metalică şi plasă bordurată. Terenul are o suprafaţă generoasă, de aproximativ 2600 de mp şi va fi dotat cu fileu din plasă textilă, cu prindere în patru puncte, iar înălţimea fileului va fi ajustată pentru volei şi tenis. De asemenea, se vor monta două console de baschet cu inel şi plasă inel standard, pentru jocul cu mingea la coş. Pentru terenul sintetic, sistematizarea verticală se face sub formă de acoperiş cu patru pante, realizându-se pe zona centrală a axului longitudinal al terenului.

”Aşa cum am spus, în repetate rânduri, susţin copiii oraşului să facă mai mult sport, să crească sănătoşi şi să îşi umple timpul în cel mai plăcut mod. Terenul din Parcul „Diana” va fi accesibil atât localnicilor, cât şi turiştilor iubitori de volei, baschet sau tenis”, a precizat edilul Radu Cristian.

El a mai subliniat că, în prezent, sunt în execuție lucrările pentru amenajarea unei baze sportive cu bazine de înot și terenuri de baschet, handbal și tenis, cu dotările aferente, pe amplasamentul fostei baze sportive „Pescăruș”. În plus, în cadrul aceluiași proiect, implementat din fonduri UE, se vor reabilita arterele rutiere din zonă. Un alt proiect de dezvoltare a infrastructurii sportive din localitate se referă la transformarea vechiul stadion „Callatis,” într-o bază ultramodernă, cu terenuri ce vor fi destinate mai multor discipline sportive, proiect finanțat din fonduri de la Compania Națională de Investiții. Tot la acest capitol se înscrie înființarea sălii de sport pentru Școala Gimnazială „Sfântul Andrei” din localitate, dar și reamenajarea altor terenuri de sport din cartierul de case al Mangaliei.


Mangalia News, 15.04.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply