Vacanţa de primăvară 2022. Când începe și cât durează vacanța de Paște pentru elevii și preșcolarii din România

0
1097
farmec.ro%20-%20Livr%u0103m%20frumuse%u021Be%21
După terminarea cursurilor de joi, elevii intră în vacanţa de primăvară, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Cursurile semestrului al doilea al anului şcolar 2021 – 2022 vor fi reluate pe 2 mai şi se vor încheia pe 10 iunie.

Prin excepţie, pentru clasele terminale din învăţământul liceal – clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral şi frecvenţă redusă – anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se va încheia pe 27 mai. Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 3 iunie.

Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, exceptând clasele terminale menţionate anterior, respectiv pentru clasele din învăţământul profesional anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

Așadar, elevii au două săptămâni de vacanță de primăvară în 2022, care cuprind atât Pastele ortodox, cât si pe cel catolic. Vacanta de Paște începe pe 15 aprilie 2022 si se termină pe 1 mai. Astfel ziua de luni, 2 mai, este zi de școală.

Vacanța de primăvară 2022, grădiniță

Toți copiii din învățământul preșcolar au vacanță de primăvară în perioada 15 aprilie – 1 mai.

Totuși, anumite grădinite din sistemul de educație pot funcționa și pe perioada vacanței de primăvară, cu avizul direcțiilor de sănătate publică. Numărul acestora diferă în functie de solicitări si de capacitatea grădinițelor de a asigura resursa umană. (surse: stiri.tvr.ro și portalinvatamant.ro).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply