România are nevoie de 660.000 de specialiști în IT, pentru a atinge țintele Deceniului Digital

0
584

farmec.ro
carturesti.ro%20

NUMĂRUL SPECIALIŞTILOR ÎN ITC DIN ROMÂNIA TREBUIE SĂ CREASCĂ CU 660.000, PENTRU A ATINGE TINTELE DECENIULUI DIGITAL.

Numărul de business-uri din România care utilizează tehnologia cloud trebuie să crească cu 62 puncte procentuale, iar numărul specialiştilor în ITC cu 660.000, pentru atingerea obiectivelor asumate pentru Deceniul Digital stabilit de Comisia Europeană, arată raportul „Progresul către ambiţia UE privind Deceniul Digital”, realizat de Deloitte şi comandat de Vodafone.

Deceniul Digital, care stabileşte obiective cheie până în 2030 în diferite arii digitale, reflectă viziunea UE pentru transformarea digitală a Europei şi reprezintă un element esenţial pentru ca Europa să-şi menţină competitivitatea globală într-o lume aflată în schimbare rapidă, se arată într-un comunicat al Vodafone.

Potrivit raportului, doar 13% dintre afacerile din România utilizează în prezent servicii de cloud computing, ceea ce conduce la un decalaj de 62 de puncte procentuale faţă de ţinta stabilită până în 2030, de 75%.

„Serviciile cloud pot contribui la creşterea securităţii datelor, creşterea eficienţei, pot ajuta companiile să se extindă, să obţină informaţii valoroase şi să diminueze costurile, ceea ce înseamnă că sunt esenţiale pentru a le asigura acestora succesul, capacitatea să crească şi să susţină competitivitatea Europei”, se arată în comunicat. […]

Continuarea, pe globalmanager.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply