Premierul Nicolae Ionel Ciucă a anunțat programul „Sprijin pentru România”. Primele măsuri intră în vigoare de la 1 mai (document)

0
1027
Premierul Nicolae Ionel Ciucă a anunţat, luni seară, principalele măsuri ale programului „Sprijin pentru România”, adoptat de coaliţia de guvernare pentru a contracara efectele crizei economice. Acesta a precizat că primele măsuri vor intra în vigoare la 1 mai.

„Primele măsuri vor intra în vigoare cel mai devreme la 1 mai. Ele au perioadă de aplicare până la sfârşitul anului. Doar pentru cele care au suport deja programele din fonduri europene, acestea vor continua şi după 31 decembrie 2022”, a declarat premierul, la o conferință de presă, alături de liderii coaliției.

„În acest pachet avem măsurile care vizează sprijinirea cu până la 400.000 de euro a companiilor care au suferit sau suferă de pe urma acestor creşteri ale preţurilor la energie sau cele care sunt afectate de contextul regional. Sunt, de asemenea, măsurile care vizează pachetul social. Şi ele vor continua şi în anul viitor. Toate acestea urmează să fie agregate în funcţie de măsurile care urmează să fie luate în continuare la nivelul UE şi bugetul pentru anul viitor”, a spus Nicolae Ciucă.

Măsuri de ajutor pentru economie

Premierul a început cu măsurile din domeniul economiei și a precizat că beneficiarii măsurilor sunt IMM-urile, dar și marii investitori, transportatorii şi distribuitorii, investiţiile publice în derulare și nu în ultimul rând agricultura.

Continuarea, pe digi24.ro/stiri

Documentul „Sprijin pentru România” poate fi consultat aici.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply