Marian Bocai – O rană mai veche a sportului constănțean, redeschisă: Nu reușim să ne ținem valorile pe plan local | Fiică a Mangaliei, Andreea Beatrice Ana, campioană mondială și europeană Under-23, devenită recent și campioană europeană de senioare, este legitimată în prezent la CSA Steaua București

0
697
  • Campioană mondială și europeană Under-23, campioană europeană de senioare, campioană balcanică și participantă la Jocurile Olimpice, luptătoarea Andreea Beatrice Ana a deprins luptele la Mangalia, acolo unde a fost lansată în performanță de antrenorul Marian Oancea.

La numai 21 de ani, sportiva originară din Mangalia, Andreea Beatrice Ana scrie istorie în luptele românești. Campioană mondială și europeană Under-23, ea a devenit recent și campioană europeană de senioare, în premieră pentru luptele feminine din România.

Categoric, vorbim de un mare talent, dublat sau triplat de muncă și seriozitate, Andreea cucerind aurul continental la senioare la doar o lună distanță de titlul european la categoria de vârstă Under-23. Iar acesta e doar începutul, cariera ei anunță mari victorii în continuare. Andreea e foarte tânără și mai are mulți ani în care să se acopere de glorie. Campioana a deprins luptele la Mangalia, acolo unde a fost lansată în performanță de antrenorul Marian Oancea, de la CSS Mangalia. Am urmărit cu atenție parcursul performanței din ultimii ani al Andreei și m-am bucurat de marile sale succese.

Îmi amintesc interviul online la care a participat sportiva la ZIUA de Constanța, în 2017, pe când avea 16 ani. Pentru al doilea an la rând, cucerise medalia de argint la Campionatul Mondial de cadeţi. Era de asemenea campioană balcanică, multiplă campioană naţională şi membră a lotului național, toate acestea la nivel juvenil. Mi-a lăsat o impresie foarte plăcută. Venită la Constanța, pentru interviu, de la Mangalia, cu microbuzul, Andreea s-a arătat a fi o tânără serioasă și respectuoasă. A răspuns frumos la întrebări, chiar matur (pentru vârsta ei de atunci), iar în vorbele sale se ghiceau încă de pe atunci hotărârea și încrederea că performanțele-i vor continua pe o pantă ascendentă.

Și așa a și fost. La finele anului trecut, Federația Română de Lupte și-a desemnat laureații lui 2021, iar sportiva anului a fost desemnată Andreea Beatrice Ana. Ea s-a numărat și printre cei opt sportivi români incluși în ierarhiile de final de an ale Federației Internaționale de Lupte, ocupând locul doi în lume pe 2021, la categoria 55 kg. Tot anul trecut, Andreea a participat, la numai 20 de ani, și la Jocurile Olimpice de la Tokyo. O grămadă de performanțe obținute până acum, pe durata a doar câtorva ani! […]

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, în ziuaconstanta.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply