Noua structură a anului şcolar 2022-2023: Cinci module de învăţare, alternate cu perioade de vacanţă, se introduce Şcoala Verde / Se analizează înlocuirea tezelor semestriale cu evaluări la începutul şi sfârşitul anului şcolar

0
895
Ministrul Sorin Cîmpeanu a prezentat, miercuri, după şedinţa de Guvern, structura noului an şcolar 2022-2023, care va înlocui semestrele cu cinci module de învăţare, alternate cu perioade de repaus. Noul an şcolar va începe în prima luni din septembrie şi se va încheia în 16 iunie. O noutate este şi că se introduce, pe lângă Şcoala Altfel, şi Şcoala Verde. De asemenea, Ministerul Educaţiei ia în calcul să modifice şi regulamentul de funcţionare din învăţământul preuniversitare, astfel că vor dispărea tezele semestriale, care vor fi înlocuite cu evaluări, la începutul şi sfârşitul anului şcolar.

Ministrul Cîmpeanu a anunţat că au reuşit să ajungă la un consens privind structura anului şcolat, confirmat nu numai de către experţii în educaţie dar şi orice expert în pedagogie.

”Este vorba despre nevoia de a alterna module de învăţare, de 6, 7, 8 săptămâni, cu module de repaus. În acest fel, putem să ne adaptăm pe specificul anului şcolar din România. Mai ales, propunerea agreată este ca şcoala să înceapă pe 5 septembrie, cu un prim modul de învăţare. După o perioadă de câteva săptămâni, în data de 24 octombrie, elevii ar urma să intre în vacanţă, la finele lunii octombrie, astfel că 24-30 octombrie să fie prima vacanţă, acordată tuturor elevilor şi preşcolarilor”, a spus Cîmpeanu.

Continuarea, pe news.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply