Concursul #Digitaliada anunță câștigătorii celei de-a șasea ediții | Monica Casapu din Medgidia a câștigat premiul la categoria Conținut video

0
355
astratex.ro
Fundația Orange anunță lista celor 10 câștigători ai concursului #Digitaliada 6.0, în care profesorii și elevii au avuto cazia să înscriere surse educaționale digitale. Cele mai bune proiecte au fost premiate cu echipamente electronice și IT în valoare totală de aproximativ 8.900 de euro.

Ca în fiecare an, competiția a inclus patru mari categorii: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. Pentru fiecare dintre ele a fost premiat câte un material dedicat învățământului primar și unul învățământului gimnazial. Juriul a mai acordat un premiu și pentru cel mai bun material creat de un elev (la Categoria 14-17 ani), precum și Premiul de Popularitate – desemnat de un juriu special, format din elevi.

Printre câștigători se numără și Monica Casapu, din Medgidia, profesor învățător la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța, care a fost premiată la categoria Conținut Video pentru învățământ primar, cu proiectul Legenda ghiocelului, destinat materiei Limba și literatura română, pentru clasa a III-a. Monica a declarat: „Pentru mine, acest concurs a însemnat o afirmare a creativității în universul digital. Sunt încântată că această resursă educațională a avut un impact pozitiv, proiectul fiind integrat recent și într-un articol scris în cadrul unei reviste de specialitate”.

Câștigătorii celei de a șasea ediții a concursului #Digitaliada sunt următorii:

Categoria Aplicații

  • La categoria Aplicații pentru învățământul primar, marele premiu a fost câștigat de Claudia Mazilu, profesor de Educație muzicală, Muzică și mișcare. Secretele muzicii – Platformă educațională este un site educațional care include peste 130 de materiale video, concepute pentru materiile Muzică și mișcare (ciclul primar) și Educație muzicală (gimnaziu).
  • Tot în cadrul acestei categorii, Marius-Cristian Constantin este câștigătorul premiului pentru învățământul gimnazial. Pasionat de istorie și tehnologie, acesta a dezvoltat aplicația de cultură generală Istoria Românilor – Domnitori și Bătălii.

Categoria Conținut Video

  • Premiul pentru conținut video dedicatînvățământulului primar a revenit MonicăiCasapu,profesor de sprijin la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța din Medgidia, cu proiectulLegenda ghiocelului. Imaginile folosite, animațiile și tranzițiile alese ca suport pentru povestea citită facilitează înțelegerea emoțiilor.
  • Tot la categoria Conținut video, de data aceasta realizat pentru învățământul gimnazial,Florin Viu de la Casa Corpului Didactic „George Tofan” din Suceava și profesor de Biologie și Chimie la Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru” din Baia a fost desemnat marele câștigător cu proiectul Laborator Virtual. Proiectulreunește o serie de videoclipuriîn care suntprezentate mai multeexperimentevirtuale de chimie pentruclasa a VIII-a.

Categoria Proiectare Didactică

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
  • La categoria Proiectare didactică pentru învățământul primar, premiul a ajuns la  Mihaela Gogu, profesor de Educație civică la Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru” din Baia, Suceava, care a câștigat cu proiectul Munții Carpați. Materialul complex prezintă un model de proiectare didactică a unei lecții de Geografie, constituită din predarea cunoștințelor despre Munții Carpați.
  • Premiul pentru categoria Proiectare didactică pentru învățământ gimnazial a ajuns la Armanda Stroia, profesor de Limbi Moderne la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Dej, județul Cluj cu proiectul Lights, Camera, Action: Inspire!

Categoria Alte Materiale Educaționale

  • Proiectul câștigător la categoria dedicată altor materiale educaționale pentru învățământul primar i-a revenit Simonei Ghenea, profesor la Colegiul Național „Elena Cuza”din Craiova, județul Dolj. Materialul Salvează Sireneleoferă elevilor de clasa a II-a posibilitatea de a-și testa cunoștințele în manieră digitală, interactivă, atractivă.
  • Tot la această categorie, dar de data aceasta pentru învățământul gimnazial, Rareș Tohaneana câștigat cu proiectul Numerele naturale,un material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concepte matematice de bază.

Categoria Elevi 14-17 ani

  • Premiul secțiunii dedicate elevilor a fost înmânat elevei Roxana Drăgan de la Școala Gimnazială „Paul Tanco”, din Monor, județul Bistrița-Năsăud. Proiectul Viteza constă în explicarea unor fenomene fizice cu ajutorul aplicației mozaBook, care utilizează animații și ilustrate spectaculoase pentru a face învățarea mai distractivă.

Categoria Popularitate

Anul acesta, peste 300 de materiale didactice au fost înscrise în competiție, toate la fel de inovative și utile pentru elevi și profesori. „Am avut foarte multe proiecte bine prezentate și structurate la materii precum istorie, matematică și chimie și m-am bucurat să observ că profesorii au înscris și materiale digitale dedicate pentru sport, muzică și arte creative. Asta demonstrează, încă o dată, că mediul digital poate fi un suport extrem de util în oricare domeniu”, a declarat Ioana Rusu, Jurat concurs și Director Simplon România.

Proiectele câștigătoare sunt disponibile în secțiunea Materiale Premiate.Toate materialele înscrise pe www.digitaliada.ro sunt gratuite și pot fi folosite de toți profesorii, elevii și părinții în căutare de resurse educaționale digitale.

Despre Digitaliada

Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit până acumîn cele șase ediții Digitaliada, 3,2 milioane euro și a sprijinit peste 16.000 de elevi din școli rurale să aibă acces egal la educație de calitate.

Despre Fundația Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundaţia Orange a investit peste 6 milioane de euro în cadrul programelor sale ce susțin dezvoltarea comunităților vulnerabile și integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea și implementarea tehnologiei și a metodelor digitale în proiecte de educație, cultură și incluziune socială. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.fundatiaorange.ro și www.digitaliada.ro.


Mangalia News, 31.03.2022.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply