Ovidiu Cupșa – Pavilionul maritim al României va deveni propunere legislativă!

0
786
„Astăzi (marți, 29 martie a.c), la Senat, am reușit să integrăm toate instituțiile decidente, privind inițiativa legislativă de atragere a navelor maritime sub pavilion românesc.

Gazda întâlnirii a fost senatorul Marius Humelnicu, fost secretar de stat la MT și actual președinte al Comisiei de Comunicații din Senat. Actuala inițiativă a pornit în 2015, în urma unei discuții personale avute împreună cu Secretarul General al IMO – Lim Kitak și a fost demarată după vizita la Londra a lui Marius Humelnicu. Azi am avut o întâlnire la care grupul de lucru din CERONAV și ANR a prezentat proiectul specialiștor din Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanțelor Publice, Consiliul Concurenței și Senat. Inițiativa, susținută de un grup de oameni inimoși din sectorul maritim a întrat într-un stadiu în care nu cred că mai poate da înapoi.

Astăzi, toate instituțiile statului responsabile cu transformarea ei în lege și-au exprimat susținerea și punctele de vedere. Urmează un ultim pas, de integrare a acestora în textul propus, apoi Ministerul Transporturilor (reprezentat de Marius Alban și Gabriela Murgeanu) va prelua procesul legislativ, urmând să fie notificată Comisia Europeană. Faptul că nu am renunțat niciodată în acești ani, chiar și atunci când părea că nu mai există interes, își arată azi roadele. România are o șansă reală să aibă din nou o flotă maritimă comercială sub pavilion. Odată pornit demersul oficial, rolul grupului de inițiativă pe care l-am coordonat în acești ani va rămâne unul de consiliere.

Maurul și-a făcut datoria…
Sper ca în ziua în care primele nave comerciale vor arbora pavilion românesc să fiu prezent și eu și cei care au ținut lumina aprinsă în tot acest timp. (Din grupul de lucru au făcut parte, de la înființarea lui permanent Laurențiu Mironescu, Ciprian Plăcintă, Iulian Trandafir – CERONAV, Nicolae Dudu – ANR, dar inițiativa a fost susținută de Direcția Navală a MT, Liviu Cazan, Răzvan Trandafir, Alexandru Mezei, Cosmin Dumitrache – directori ANR, Stănculea Rodica – ANR, Adrian Mihălcioiu SLN, dar și presa constănțeană, în special de Ion Tița-Călin. Pe cei pe care au participat în diverse momente ii rog să mă ierte că nu i-am amintit)”.

MN: Cotidianul online Mangalia News a fost, este și va fi alături de prietenul și colaboratorul nostru Ovidiu Sorin Cupșa și de colegii din presa constănțeană și sprijină această inițiativă valoroasă a grupului alcătuit din vajnicii ”bătrâni sau mai tineri Lupi de mare”. Ne bucură faptul că perseverența lor începe să dea rezultate și le ținem pumnii, în continuare. Pentru România!


Mangalia News, 30.03.2022.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply