E-FACTURA poate aduce peste 7 miliarde de euro la bugetul de stat, afirmă specialiștii companiei DocProcess

0
519
Compania românească DocProcess, specializată în automatizarea proceselor de business, estimează estimează o creștere cu 80% a solicitărilor în ceea ce privește implementarea facturii electronice și a conformării la un sistem de facturare electronică în contextul proiectului național RO e-Factura.
Sistemul de facturare electronică este operațional în România începând cu luna noiembrie 2021, acesta fiind într-o primă etapă opțional și axat doar pe relația Business to Government (B2G). În următoarele luni, sistemul va fi extins pentru a acoperi și relația Business to Business (B2B), obiectivul fiind ca începând cu anul 2023, sistemul să devină obligatoriu.

„Prin implementarea facturii electronice, România face un pas major în integrarea tehnologiilor digitale în activitățile companiilor și în direcția alinierii la directivele europene în acest domeniu. Eliminarea facturilor pe hârtie poate avea ca rezultat creșterea semnificativă a colectării de TVA, precum și realizarea de economii adiționale de aproximativ 35 de milioane de euro pe an pentru sectorul public din România. În anii 2020 și 2021 am observat o creștere a solicitărilor în această direcție cu 25%, companiile dorind să fie sprijinite în externalizarea acestui serviciu și adoptarea noilor norme”. a declarat Liviu Apolozan, Președinte și VP Strategie, DocProcess.

În ultimul raport publicat de Comisia Europeană în 2021 cu privire la deficitul de TVA în Uniunea Europeană, România se află pe ultimul loc, având înregistrat cel mai mare deficit de TVA (34,9%) la nivelul anului 2019, în creștere față de 2018 (32,7%). […]

Continuarea, pe globalmanager.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply