Varianta ocolitoare (Șoseaua de centură) a Mangaliei va fi construită în parteneriat cu CNAIR

0
1379

farmec.ro

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, recent, proiectul de hotărâre care vizează parteneriatul dintre Primărie şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) privind Studiul de Fezabilitate şi proiectul tehnic pentru construirea variantei ocolitoare (DRUM EXPRES) a municipiului Mangalia.

Prin construirea acestei importante artere rutiere, traficul greu va fi scos din oraș și vor fi create premisele necesare extinderii reţelei de transport naţional şi internaţional, prin exteriorul localităţii.

”Lucrăm la acest proiect de mai mulţi ani și am reuşit să realizăm studiul de fezabilitate, iar prin acest parteneriat suntem atât de aproape pentru construirea şoselei de centură. După discuţiile cu reprezentanţii ministerelor de resort, sunt încrezător că în viitorul apropiat vom vedea demarate lucrările şi la acest proiect”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Reiterăm că, prin acest proiect, va fi asigurată fluidizarea traficului rutier, pe magistrala de Est a României, respectiv drumul european E87, care conectează Mangalia cu restul staţiunilor, graniţa cu Bulgaria şi municipiul Constanţa. Conform Studiului de Fezabilitate, noua infrastructură rutieră se va întinde pe o lungime de aproximativ 7,7 km şi va avea mai multe căi de acces.

Traseul propus se va desprinde din DN 39 (E87), la km 37+735, continuând de-a lungul căii ferate, cu deviere spre vest, traversând fosta Herghelie. Apoi, circulaţia se va desfăşura pe strada Oborului, ocolind la vest ansamblul arheologic ”Movile”. Ulterior, traseul coboară spre sud, pe partea dreaptă a rambleului căii ferate şi se închide în DN39 (E87), printr-un sens giratoriu, la km 7+673.

MN: Despre varianta ocolitoare (șoseaua de centură) a Mangaliei, ziarul nostru a publicat de-a lungul timpului mai multe articole ce pot fi citite AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 29.03.2022.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply