Guvernul României: Așteptăm diaspora acasă. Le vom oferi în plus 50% din salariu la angajarea în România

0
1019

Guvernul României are în vedere programe pentru susţinerea şi integrarea românilor care s-au întors din diaspora.

Guvernul României a declarat că aceştia ar putea beneficia de ajutoare sociale sau de locuri de muncă şi nu va fi nicio obstrucţionare pentru cei care doresc să se reîntoarcă să muncească în străinătate, informează Agerpres.

Guvernul României a lansat un program special pentru cei care vor să se întoarcă acasă, din diaspora. Sunt acordate facilități românilor care și-au pierdut locul de muncă în străinătate.

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat că angajații vor primi de la stat 50% din salariu, dar nu mai mult de 2.500 de lei. „O măsură activă, pe care Guvernul a susţinut-o la propunerea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, constă în acordarea angajaților a unei sume de maximum 50% din salariu, până la 2.500 de lei, pentru fiecare persoană angajată care se întoarce din străinătate și se angajează în țară. Această măsură vizează deopotrivă segmentul de forţă de muncă tânără, dar şi pe cel care depăşeşte 50 de ani şi care se află în serioase situaţii de dificultate în a-şi găsi un loc de muncă”, a explicat ministrul.

Citiți continuarea pe voxnews.ro/guvernul-romaniei



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply