Clasa pregătitoare, 2022: S-au afișat circumscripțiile școlare și numărul de clase. Înscrierile încep pe 11 aprilie

0
646
Luni, 28 martie, s-au afișat circumscripțiile școlare și planul de școlarizare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar, potrivit calendarului oficial. Înscrierile încep pe 11 aprilie și durează până la data de 10 mai 2022.

Părinții vor completa cererea-tip, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, în perioada amintită anterior. Circumscripția școlară reprezintă totalitatea străzilor arondate unității de învățământ respective de către inspectoratul școlar, potrivit metodologiei.

28 martie 2022: Afișarea circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar”, se arată în calendar.

Părinții pot afla dacă în scoală se va organiza programul „Școală după școală”, dar și alte detalii, precum: fotografii ale spațiului în care se desfășoară activitatea la clasa pregătitoare.

„Afișarea, la sediul fiecărei unități de învățământ și pe site-ul acesteia, dacă există, sau pe site-ul inspectoratului școlar, pentru unitățile de învățământ care nu au site propriu, a informațiilor care permit părinților să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul unității, cum ar fi: posibilitatea organizării procesului de învățământ în cadrul unei grădinițe aflate în structura școlii sau în consorțiu cu școala, posibilitatea organizării programului Școala după școală, fotografii ale spațiului în care se desfășoară activitatea la clasa pregătitoare”, conform calendarului.

Potrivit metodologiei, numărul de locuri care se acordă, prin cifra de școlarizare, pentru clasa pregătitoare, în învățământul de stat, este cel puțin egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învățământul primar, asigurând fiecărui copil un loc.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, pe edupedu.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply