Lista medicamentelor gratuite și compensate de la 1 aprilie 2022 | Guvernul a aprobat programele naționale de sănătate

0
657

farmec.ro
carturesti.ro%20
Veşti bune pentru mii de bolnavi. Începând cu data de 1 aprilie 2022, Ministerul Sănătății extinde lista de medicamente gratuite și compensate, prin introducerea a 34 noi molecule.

Guvernul a aprobat vineri proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea anexei la HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând medicamentele de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi a medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate. A fost aprobată decontarea triplei terapii (Kaftrio) pentru tratarea pacienților cu fibroză chistică.

Lista de medicamente gratuite și compensate a fost extinsă

Actualizarea listei de medicamente gratuite și compensate prevede introducerea unui număr de 34 molecule noi destinate pacienților cu afecțiuni neurologice și Parkinson, ciroză biliară, boli endocrine și metabolice, boli cronice ale rinichiului, boli degenerative ale ochiului (glaucom). De asemenea, sunt medicamente destinate pacienților cu afecțiuni oncologice, molecule noi pentru pacienții cu diabet zaharat, molecule pentru tratarea bolilor rare – hemofilie/talasemie, pentru hipertensiune pulmonară, amiotrofie spinală, amiloidoză și angioedem ereditar, informează Ministerul Sănătății.

Guvernul a aprobat programele naționale de sănătate

Tot vineri, Guvernul a aprobat programele naționale de sănătate. Ministerul Sănătății va coordona 13 astfel de programe, iar Casa Națională de Asigurări de Sănătate alte 15.

Mai mult pe observatornews.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply