RO CULTURA – 47 de proiecte admise în cadrul apelului dedicat consolidării antreprenoriatului cultural!

0
563

libris.ro%20
AMAZON! Acum puteți comanda și AICI orice produse din oferta AMAZON! Livrare promptă în România, direct din Germania!
carturesti.ro%20
Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, în calitate de Operator al Programului RO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021, anunță finalizarea verificării tehnice și financiare în cazul proiectelor depuse în cadrul apelului Consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței și a publicului (sesiunea 3). Apelul a fost deschis în perioada 30 iunie – 31 august 2021, ora 16:00.

Bugetul alocat apelului de proiecte a fost de 2.600.000 euro, iar valoarea sprijinului financiar nerambursabil acordată unui proiect a fost cuprinsă între 50.000 euro și 200.000 euro, reprezentând 100% din totalul costurilor eligibile ale proiectului.

Printre solicitanții eligibili s-au numărat instituțiile publice de cultură (muzeu, teatru, operă, operetă, filarmonică, bibliotecă, arhivă, centru cultural etc.), ONG-urile și IMM-urile din sectoarele culturale și creative.

În cadrul apelului au fost depuse în EMSC 80 de cereri de finanțare în valoare totală de 72.482.848,17 lei (14.733.484,06 euro) reprezentând valoarea nerambursabilă solicitată (depășind de aproximativ 6 ori bugetul disponibil).

În urma evaluării administrative și a eligibilității, 7 proiecte au fost respinse ca neconforme/ neeligibile, iar 73 de proiecte au fost admise în etapa de verificare tehnico-financiară. Dintre acestea, 47 de proiecte au obținut un punctaj mai mare de 70 puncte, iar 26 de proiecte au fost respinse întrucât:

  • nu au obținut minimum 5 puncte la criteriul „Calitatea cultural-artistică” (4 proiecte);
  • nu au întrunit pragul minim de 70 de puncte (11 proiecte);
  • nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate cu privire la atingerea valorilor țintă minime aferente indicatorilor conform prevederilor secțiunii 7.3.1 din Ghidul solicitantului (11 proiecte).

Atenție! Raportul final de evaluare tehnico-financiară aferent fiecărui proiect este disponibil și poate fi vizualizat de solicitanții de finanțare nerambursabilă în contul EMSC, secțiunea DOCUMENTE.

Conform prevederilor Ghidului solicitantului, lista finală a proiectelor finanțate în limita bugetului disponibil va fi publicată după parcurgerea ultimei etape de evaluare, respectiv Comitetul de Selecție, care va fi organizat în perioada următoare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 25.03.2022.piese-auto-mangalia.ro

carturesti.ro%20


Leave a Reply