Poliția de Frontieră: TIR încărcat cu aproximativ 13 tone de deşeuri din plastic, oprit la P.T.F. Călăraşi [VIDEO]

0
726

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi, în colaborare cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Călăraşi, nu au permis intrarea pe teritoriul României unei cantităţi de aproximativ 13 de tone deșeuri din plasticcare erau destinate unei societăți comerciale de pe teritoriul României.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean român în vârstă de 62 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Călăraşi.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau 12.820 de kilograme deșeuri din plastic, încărcate din Bulgaria și care erau destinate unei societăţi de pe teritoriul României.

Totodată, urmare a verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că deşeurile în cauză prezentau urme de contaminare, în mijlocul de transport se aflau și alte tipuri de deșeuri, nefiind îndeplinite condițiile şi prevederile legale din Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În consecință, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.


Mangalia News, 25.03.2022.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply