Locuitorii Mangaliei pot fi asistați pentru autorecenzare la cele trei sedii din oraș

0
923
Primăria Municipiului Mangalia anunță locuitorii orașului că din 14 martie, anul curent, a început prima etapă a Recensământului populației și locuințelor, procedură care se desfășoară până în data de 15 mai 2022.

După această dată, cei care nu au reușit să se autorecenzeze online de pe orice telefon cu acces la internet, tabletă sau calculator, vor fi recenzați la domiciliu, prin interviu față în față cu un recenzor, perioada de desfășurare fiind cuprinsă între 16 mai – 17 iulie 2022. Potrivit specialiștilor în domeniu, la şapte zile după ce a fost completat formularul de recensământ, persoana care s-a autorecenzat va primi un cod în baza căruia va putea primi zi liberă de la locul de muncă, indiferent dacă este public sau privat.

În Mangalia, populația care nu se poate autorecenza online este invitată să se prezinte în locațiile puse la dispoziția locuitorilor pentru autorecenzare asistată, în fața unui recenzor ARA, instruit în acest sens.

Cele trei locații se află în următoarele sedii:

  • Primăria Mangalia, din strada Șoseaua Constanței, Nr. 13, deschis de luni până vineri, între orele 08:00 – 20:00, respectiv sâmbătă și duminică, între orele 10:00 – 14:00,
  • Direcția Asistență Socială, din strada Delfinului, Nr. 1, funcțional în intervalul orar 08:00 – 16.00 și
  • Clubul Nautic Callatis, situat pe strada Portului, Nr. 82C, deschis între orele 08:00 – 16.00.

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, îndeamnă toți locuitorii municipiului să participe la acest recensământ, pentru a nu fi pasibili de amenzi, conform legislației în vigoare. „Pe această cale, sugerez întregii comunități locale să apeleze cu încredere, fie la serviciile recenzorilor ARA, fie la cei care se vor deplasa la domiciliile cetățenilor din oraș cu formularele specifice, sau să se autorecenzeze. Este o procedură normală, firească, stabilită o dată la 10 ani de instituțiile statului, pentru centralizarea datelor naționale, cu privire la populația și locuințele de pe cuprinsul țării noastre. În caz contrar, cei care nu vor să participe la acest Recensământ pot fi sancționați cu amendă cuprinsă între 1000 și 3000 de lei”, a declarat primarul Radu Cristian.


Mangalia News, 19.03.2022.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply