România a ieșit din starea de alertă. Ministrul Alexandru Rafila: „Toate restricțiile vor fi ridicate. Masca nu mai e obligatorie nici în spații închise”

0
696

farmec.ro
carturesti.ro%20

Marți, 8 martie a.c., la miezul noptii, România a ieșit din starea de alertă, după doi ani, anunțul a fost făcut de șeful statului, Klaus Iohannis. Acest lucru înseamnă că mai multe restricții vor fi ridicate. Astfel, obligativitatea prezentării certificatului verde va dispărea, iar masca de protecție FPP2 nu va mai fi obligatorie, ci doar o recomandare a ministerului condus de Alexandru Rafila.

Ce restricții dispar din 9 martie: certificatul verde nu va mai fi cerut la intrarea în țară, în localuri, magazine, instituții de spectacol și cultură masca de protecție de tip medical sau FFP2 în aer liber nu va mai fi obligatorie magazinele şi localurile vor putea rămâne deschise şi după ora 22.00 elevii și studenții pot reveni la cursuri în format fizic angajaţii nu mai pot fi trimişi în regim de telemuncă, iar programul de muncă nu se mai decalează. Prima dată, starea de alertă în România a fost instituită pe 15 mai 2020, la terminarea stării de urgență, iar de atunci a fost prelungită succesiv, în fiecare lună. Ultima dată, Guvernul a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile pe 7 februarie a.c.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat, în cadrul unei conferințe de presă principalele măsuri ce vor dispărea. „Măsurile de protecție sau de restricție la care se renunță: Utilizarea măștii în spațiile exterioare și în spațiile interioare nu va mai fi obligatorie, dar va fi necesară, este o măsură recomandată, există limite privind accesul în diverse spații publice, precum spații comerciale, instituții de alimentație publică, instituții publice, nu vor mai exista limite în privința orarului. Acel certificat PLF de localizare a călătorilor nu va mai fi solicitat și, de asemenea, la intrarea în țară nu va mai fi solicitat certificatul electronic COVID. Recomandăm cetățenilor, apropo de călătoriile în străinătate, pentru că marea majoritate a țărilor europene păstrează acest certificat la intrarea în fiecare stat membru, să consulte condițiile de călătorie. Noi suntem pregătiți și păstrăm partea de legislație care permite emiterea acestui certificat electronic.

În cazul persoanelor la care apar simptome de îmbolnăvire, să se prezinte la medicul de familie sau cabinetele specializate. Este o responsabilitate individuală, dar benefică pentru comunitate. Vrem să menținem acest trend descendent de infectări. (…) Izolarea unei persoane simptomatice este normală, este o recomandare normală, așa spunem și pentru cei gripați. Controlul izolării va dispărea. În ceea ce privește carantina, acolo legislația încă este în vigoare, vedem în perioada următoare ce se va decide”. […]

Continuarea, cu VIDEO, pe focuspress.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply