Primăria Mangalia va scoate la licitaţie mai multe terenuri. Investitorii din turism, încurajaţi să vină în sudul litoralului [VIDEO]

0
944

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a anunţat în cadrul unui interviu acordat Focus Press că administraţia locală va scoate la licitaţie, în viitorul apropiat, mai multe terenuri din municipiu şi staţiuni. Unul dintre terenurile vizate are 20 de hectare şi ar putea atrage investitori din domeniul turismului.

De altfel, edilul din Mangalia a susţinut că încurajează investiţiile în sudul litoralului, dând de înţeles că mizează pe dezvoltarea turismului, care să asigure bunăstare municipiului. Întrebat dacă sunt justificate, în acest context, îngrijorările că Mangalia ar putea deveni un soi de Mamaia – în sensul că dispar spaţii verzi, pentru a face loc „betoanelor”, Cristian Radu a răspuns: „Este exclus să se construiască ca în stațiunea Mamaia. Dacă vă uitați, oamenii „îngrijorați” că vor dispărea spațiile verzi și vor răsări construcții în Mangalia, sunt oamenii politici, de fiecare dată. Eu, în 10 ani de zile, nu mi-am bătut joc de spațiile verzi, dimpotrivă, le-am întreținut. Să știți că, dacă cineva și-ar dori, din Consiliul Local sau primarul, să fie desființate anumite spații verzi, acest lucru nu se mai poate, pentru că le-am protejat prin Planul Urbanistic General”.

În legătură cu spaţiile verzi, Cristian Radu a comentat şi situaţia reclamată de USR în mediul online, cum că se taie copaci: „Cel care a cumpărat peste 10 hectare de teren va face o nouă stațiune, iar terenul pe care l-a cumpărat nu a fost spațiu verde. Acolo vor fi peste 15 unități locative, hoteluri, vorbim despre 30 de mii de turiști. Este vorba de Olimp și se vor construi imobile de peste 10 etaje. Au fost tăiați câțiva copaci, pentru că proprietarul a venit să igienizeze zona, oricum ar fi fost tăiați pentru că acolo se vor face parcări, este un drum al primăriei, peste care au crescut arbuşti, copaci. Nu era vorba de zona Pădurii Comorova. Tăierile au fost făcute cu toate documentele necesare”. (video: minutul 22:31).

Urmăriţi interviul integral în materialul VIDEO de pe focuspress.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply