Alertă InfoCons: Postul Mare al Paștelui, cu multe E-uri. Pate de Post cu până la 13 aditivi alimentari (E-uri)!

0
535

farmec.ro
carturesti.ro%20

Se apropie Postul Sfintelor Paști, cel mai mare post din an, întins pe o perioadă de 40 de zile. Denumit și „Postul Mare”, această perioadă are o deosebită importanță și însemnătate pentru creștini. În acest an, Sfintele Paști va fi sărbătorit la data de 24 aprilie, însă până atunci, consumatorii se vor îndrepta către produsele de post.

Având în vedere că, pe parcursul celor 40 de zile, consumatorii vor căuta alternative pentru a înlocui produsele consumate în mod uzual cu unele de post, InfoCons vine în sprijinul acestora cu informații despre numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, proveninența ingredientului principal etc. În acest context, InfoCons a realizat un studiu pe produsele tip pastă vegetală, ce se regăsesc pe piața din România. Cele 39 de produse ce au făcut obiectul studiului provin de la următorii producători și distribuitori – Află AICI care sunt producatorii si distribuitorii. Informațiile care au reieșit în urma studiului pe produsele tip pasta vegetală, pot fi regăsite în cele ce urmează:

Din punctul de vedere al procentajului de legume din compoziția pateului de post (pastă vegetală):

  • Broccoli, 33% din compoziție,
  • Boabe de soia, 32 % din compoziție,
  • Boabe de soia, 32 % și ciuperci 3.1% din compoziție,
  • Boabe de soia, 32 % și măsline 2.1% din compoziție,
  • Semințe de floarea soarelui, 10% din compoziție,
  • Măsline, într-o proporție cuprinsă între 7 și 9% din compoziție,
  • Ciuperci, într-o proporție cuprinsă între 5 și 8% din compoziție,
  • Ardei, într-o proporție cuprinsă între 2 și 7% din compoziție,
  • Semințe de in, 2.5% din compoziție,
  • Ceapă verde, 2% din compoziție.

Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de post (pastă vegetală):

  • 61.54% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari), iar numericul de aditivi alimentari variază intre 0 – 13. Află AICI numărul de aditivi regăsiți în pateul de post.

Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regasiți frecvent în pateul de post (pastă vegetală), situația se prezintă astfel:

  • 58.97% dintre produsele studiate au avut în componență caragenanul (E407);
  • 43.59% dintre produsele studiate au avut în componență monoglutamatul de sodiu (E621);
  • 30.77% dintre produsele studiate au avut în componență acid citric (E330);
  • 30.77% dintre produsele studiate au avut în componență eritorbat de sodiu (E316). Află AICI explicația aditivilor alimetari regasiti in pateul de post.

Valoarea energetică a pateurilor de post este cuprinsa între 184 kcal și 319 kcal. Cantitatea de grăsimi variază între 16g și 28.9g. Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 1.7g și 3.3g. Cantitatea de glucide se situează între 3.08g si 9.9g.

Procentajul produselor tip pate de post: 46.15% din produsele analizate nu conțin fibre.
Cantitatea proteinelor din pateul de post: 92.31% din produse au mai puțin de 5 grame de proteine/100g. Cantitatea de proteină se situează între 1.8g și 12g pentru produsele studiate. Află AICI cantitatea de sare din pateul de post.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sorin Mierlea: „În Postul Mare, căutăm alternative de alimente de post și, de cele mai multe ori, ne îndreptăm către un pate de post (pasta vegetală). Dar am citit eticheta pateului vegetal? De foarte multe ori, din păcate, găsim pateuri vegetale ce conțin foarte multe E-uri, aditivi și coloranți. Am citit noi etichetele pentru tine, am făcut o radiografie și, înainte de a cumpăra, măcar citiți studiul pentru produsele tip pate vegetal, descărcați aplicația gratuită InfoCons, scanați codul de bare și alegeți în cunoștință de cauză! Ia atitudine! Fii informat!”

Sorin Mierlea, președinte InfoCons.


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply