‘MOȘTENIREA’ – Eveniment cultural-artistic memorabil, dedicat prezentării, la Constanța, a Monografiei Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie “Ana Aslan”, autori Anca Elena Ștefan, Aurelia și Ștefan Lăpușan [VIDEO]

0
1112

farmec.ro
carturesti.ro%20

Ecouri ale evenimentului memorabil care a avut loc vineri, 4 martie, la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța – prezentarea monografiei Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie ”Ana Aslan”, ”MOȘTENIREA”, autori: Anca Elena Ștefan, Aurelia și Ștefan Lăpușan.

Aurelia Lăpuşan: Dragi și buni prieteni,
Am petrecut alături de voi clipe de maximă fericire, la prezentarea cărții de colecție Moștenirea, apărută în Editura Academiei, dedicată memoriei Anei Aslan. Autori: Anca Elena Ștefan, Aurelia Lăpușan, Ștefan Lăpușan, coordonator academician Victor Voicu. Nu găsesc cuvinte potrivite pentru a vă mulțumi pentru atenția, generozitatea și dragostea cu care ne-ați înconjurat. A fost un moment apoteotic din cariera noastră editorială. A fost clipa care s-a lăsat prinsă în farmecul iubirii, clipă pe care am dăruit-o personalității Anei Aslan. Cu ajutorul soliștilor minunați ai Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”, al Mirelei Pană, excepțională actriță și om de mare cultură și simțire artistică, al scriitoarei Cristina Tamaș și al eruditului critic literar Ioan Adam s-a realizat un adevărat spectacol regizat de Daniela Vlădescu, un manager inspirat și dăruit artei constănțene.
Am avut un auditoriu elegant, de aleasă vibrație: medici, scriitori, oameni de afaceri, jurnaliști, profesori, actori. Tuturor, recunoștința și dragostea noastră!”

ASOAF Constanta: Intr-o vreme in care femeile nu erau considerate la fel de bune ca si bărbatii în profesia de medic, o româncă din Braila a făcut performanță de nivel internațional – Ana Aslan. In prezent, colega noastră Aurelia Lăpuşan s-a ridicat la aceeasi înălțime, scriind alături de Stefan Lăpușan si Anca Elena Stefan, monografia Institutului National de Gerontologie si Geriatrie “Ana Aslan” – “Moștenirea”.
ASOAF Constanta celebrează luna femeii de exceptie, a femeii care lasă in urma sa o mostenire veritabilă, participand intr-o atmosfera de exceptie, la Teatrul National de Opera si Balet “Oleg Danovski”, la prezentarea in Constanta a monografiei “Mostenirea”. Cartea marcheaza implinirea a 70 de ani la de infiintarea Institutului si 125 de ani de la nasterea Anei Aslan.

Stefania Filip: ”Mă gândeam recent că nu am mai fost demult la un teatru sau la un spectacol. Iar gândul nu a intârziat să se materializeze: Am asistat la un miniconcert extraordinar, cu solisti de exceptie ai Teatrului National de Opera si Balet “Ogel Danovski”, am ascultat interpretarea minunata a Mirelei Pana si m-am lasat inspirată de “Mostenirea” lăsată de Ana Aslan. Mulțumesc, Aurelia Lăpuşan, multumesc ASOAF Constanta!”. (Foto Iulia Pană).

Camelia Artamon: ”Traim vremuri dificile, putin spus, dar NU trebuie sa uitam sa traim. Am primit cu mare bucurie invitatia doamnei Aurelia Lăpuşan, pe care o respect si o iubesc enorm. Fiecare intalnire e o bucurie, o experienta, o descoperire si o imbogatire de cunostine. Am rasfoit cu multa curiozitate “Mostenirea” si am citit printre randuri frânturi din viata Anei Aslan. Lansarea a fost la superlativ, artistii de la Teatrul ‘Oleg Danovski’ ne-au incantat, iar Mirela Pană, ca de obicei, a adus plus valoare unei seri deosebite.
Ma bucur ca am putut fi alaturi de colegele din #Asoaf. Multumesc, Iulia Pana, pentru minunatele fotografii!

Cristina Tamas: Mărturisirea de credință a Anei Aslan.
Nu credeam că Eforie Nord va deveni un leagăn al tineretii… Vineri 4 Martie 2022, un interesant si emoționant eveniment editorial: lansarea volumului “Moștenirea”, semnat de Aurelia si Stefan Lapusan, care evocă personalitatea Anei Aslan. Pe Ana Aslan, am cunoscut-o în 1981. Locuia la Hotel Europa si am mers într-o dimineață de vară să-i iau un interviu. M-a întâmpinat cu un zâmbet larg, era îmbrăcată într-un deux pieces bleumarin, casual, cu o bluză albă, din mătase naturală. Era dornică să vorbească despre profesia ei de medic, de fapt, despre pasiunea ei pentru cercetarea în domeniul gerentolologiei si geriatriei. Si am vorbit despre ambitia ei de a facea medicina, despre cum intrase, adolescentă fiind, in greva foamei, ca să fie lăsată să sustină examenul la facultatea de medicina dar mai ales despre aceste tratamente care încearcă asemenea basmului să aducă “tinerețe fără bătrânețe…”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Anca Nedea Pavel: Multumesc, Aurelia Lăpuşan, pentru invitatie si pentru momentul “hrana pentru suflet”, răpit cotidianului grabit! Doamna Aurelia Lăpusan si domnul Stefan Lăpusan, impreuna cu doamna Anca Stefan – Managerul Institutului de Geriatrie Ana Aslan – au lansat lucrarea “Mostenirea”, o carte dedicata vietii si activitatii “doamnei-tezaur romanesc” – Academician Doctor Ana Aslan. Mirela Pană si-a pus talentul in lecturarea catorva pasaje din lucrare, si “m-a zgândărit” si mai rău să o cumpăr si să o citesc! Căutati-o!

MN: Vă invităm să citiți și: ‘MOȘTENIREA’ – Monografia impresionantă a Institutului de Geriatrie ”Ana Aslan”, autori: Anca Elena Ștefan, Aurelia și Ștefan Lăpușan, a fost lansată în Aula Academiei Române.

LIVE VIDEO Prezentarea cărții „Moștenirea”, într-un cadru inedit! „Să nu uităm că Ana Aslan a lăsat pentru generațiile viitoare o Moștenire care trebuie păstrată”


Mangalia News, 06.03.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply