Românii care au luat credite de la Raiffeisen Bank în perioada 2006-2008, vor beneficia de recalcularea dobânzilor | Decizie majoră a ÎCCJ

0
893

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a soluţionat definitiv cauza prin care s-au constatat practici incorecte ale Raiffeisen Bank la creditele în lei, euro și franci elvețieni, potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

”Am câștigat o luptă importantă pentru consumatorul român! Mii de consumatori au șansa la un tratament corect! Milioane de euro se vor întoarce în bugetul familiilor acestora”, spune Paul Anghel, director general ANPC.

ANPC precizează într-un comunicat că banca nu a informat, în perioada 2006-2008, în prealabil consumatorii despre viitoarele costuri ale produsului financiar, credite în RON, EUR și CHF (franc elvețian) și, drept urmare, i-a determinat pe aceștia să ia o decizie – contractarea creditelor respective – pe care altfel nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut nivelul la care dobânda avea să crească, respectiv costurile pe care nu le-au putut preconiza. […]

Continuarea, AICI.

Citiți și: Caz închis: Instanţa a decis ca Raiffeisen Bank să revizuiască dobânzile unor contracte de credit. ANPC: ”Am câştigat o luptă importantă pentru consumatorul român!”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply