Weekendul Brâncuși, la Muzeul ASTRA din Sibiu [galerie FOTO]

0
648

farmec.ro
carturesti.ro%20

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează în acest sfârșit de săptămână, 19-20 februarie (S&D, între orele 11-15),  evenimentul Weekendul Brâncuși”.

La împlinirea a 146 de ani de la nașterea Maestrului Constantin Brâncuși, Muzeul ASTRA reliefează acest moment printr-o călătorie specială în lumea satului traditional din zona Olteniei de Nord, prezent aici cu monumente și obiecte de patrimoniu. În cele două zile dedicate sculptorului Constantin Brâncuși, vor fi organizate ghidaje tematice în gospodăriile din Bălănești, Târgu-Cărbunești, Musculești-Petrești, Croici-Mătăsari, Stolojani, crama viticolă din Bălănești, crama pomicolă din Polovragi și povarna din Sârbești, monumente expuse în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Muzeografii vor oferi vizitatorilor informații despre arta, tradițiile gorjene, dar și despre  viața și opera sculptorului român.

De asemenea, meșterul Andrei Buda va pune în scenă un Atelier de sculptură la Gospodăria din Târgu-Cărbunești, între orele 11-15 (S&D), în care toți cei interesați vor avea ocazia să realizeze sculpturi din lemn (în miniatură), inspirate din opera Maestrului Brâncuși.


Mangalia News, 18.02.2022. (A transmis Mădălina Corina Diaconu, UZPR).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply