Modificări drastice ale Codului Fiscal, din 2023: impozit progresiv, simplificarea Declarației Unice, scăderea pragului la microintreprinderi

0
836

Ministrul Finantelor, Adrian Câciu, anunță modificări drastice ale Codului Fiscal, cu aplicare din anul 2023, intr-un interviu acordat HotNews.ro. Este vorba despre introducerea impozitului progresiv pentru contribuabili, simplificarea Declaratiei Unice, scaderea pragului la microintreprinderi, dar si cateva modificari cu privire la taxele pe locuinte si pe masini, care ar putea fi mai mari, de la anul. 

Modificarile asupra Codului Fiscal vor fi dezbatute de autoritati, incepand cu jumatatea anului 2022, insa vor fi aplicabile abia din anul 2023.

Simplificarea Declaratiei Unice

Printre cele mai importante schimbari se anunta simplificarea Declaratiei Unice, pe partea declarativa, care in prezent este destul de stufoasa si ii pune de multe ori in dificultate pe contribuabili, conform HotNews.ro.

”Le-am cerut in cadrul acestui program si celor de la ANAF sa-mi prezinte o solutie de simplificare la tot ce inseamna partea declarativa din partea contribuabililor. Mai mult, sa faca o strategie, pe pasi, astfel incat contribuabilul sa nu depuna nicio declaratie.

Eu as dori sa traim in Romania situatia in care contribuabilul, printr-un cloud guvernamental, primeste o notificare in care i se spune ca a realizat veniturile respective. Poate cateodata cetateanul nici nu mai tine minte ca le a realizat. S-a retinut deja impozit la sursa in anumite chestiuni. in altele ar trebui sa mai plateasca, ori s-a retinut gresit, poate mai mult: Uitati, banii (trimisi n.r) in cont.

In fiecare an asistam la o adevarata bataie de cap din partea contribuabililor cum isi face Declaratia si la cine mai apeleaza sau, Doamne fereste, greseste Declaratia si apoi se intalneste cu situatii de nedorit. Speram sa fie cat mai putine pe viitor”, a spus ministrul in functie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Introducerea impozitului progresiv

Din 2023 ar putea fi introdus si impozitul progresiv. Exista cheltuieli ale contribuabililor care ar trebui luate in considerare: “Avem si niste cheltuieli pe care noi nu le mai luam in calcul: educatie, asigurare, pensie privata. Sunt tot niste cheltuieli”. […]

Continuarea, pe fiscalitatea.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply