De vorbă cu scriitorii Cetăţii Callatis, la Colegiul Economic Mangalia

0
756

Centrul de Documentare și Informare din cadrul Colegiului Economic Mangalia, ȋn colaborare cu Filiala Constanţa a Comitetului pentru Drepturile Copilului, a organizat marţi, 15 februarie 2022, un eveniment cultural dedicat Zilei Naţionale a Lecturii.

Activitatea denumită ”De vorbă cu scriitorii Cetăţii Callatis” a fost coordonată de doamna profesor documentarist Ibolya Negoiţă şi s-a bucurat de prezenţa poetei Emilia Dabu, a preşedintei Filialei Constanţa a Comitetului pentru Drepturile Copilului, Liana Naum, a doamnei director Ciobănel Raluca-Simona, a doamnei director adjunct Moraru Viorica şi a câtorva elevi ai claselor a IX-a C, a X-a A şi a XI-a A.

Ȋn cadrul acestei activităţi, elevii au recitat poezii din volumele Emiliei Dabu şi a doamnei profesor de la Colegiul Economic Mangalia, autoare de volume de poezie, Gabriela Apostu şi au purtat captivante discuţii cu acestea pe tema beneficiilor lecturii ȋn dezvoltarea personală, s-a realizat o incursiune ȋn fascinanta lume a ficţiunii. Cei prezenţi s-au bucurat şi de o melodie interpretată de eleva clasei a XII-a E, Andra Marinescu. Aşadar, elevii au ȋnţeles că lectura este o sursă de ȋmbogăţire culturală şi că, citind, trăim mai multe vieţi, empatizând cu eroii cărţilor preferate.

Echipa de imagine a Colegiului Economic Mangalia.


Mangalia News, 16.02.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply