Ministrul Economiei, Florin Spătaru: Revitalizarea industriei de apărare ar putea poziţiona România pe harta statelor economice competitive din Europa

0
766

farmec.ro
carturesti.ro%20

„Industria de apărare are nevoie de investiții strategice, dacă ne dorim ca acest sector să fie competitiv și performant. Avem alocat un buget mai mare, în comparaţie cu anii precedenți, pentru acest sector industrial. Este nevoie însă de un plan investițional strategic, cu obiective realiste şi solide, care să permită revitalizarea acestor companii. De aceea am dat startul acestor vizite de lucru, pentru a vedea care sunt problemele stringente, care este situația reală a acestor societăți și nu în ultimul rând pentru a discuta cu oamenii care lucrează aici şi care cunosc foarte bine activitatea reală a acestor societăţi. Împreună putem lua deciziile potrivite pentru relansarea industriei de apărare”, a declarat ministrul economiei, Florin Spătaru, care, în perioada 10 – 11 februarie 2022 desfăşoară o vizită de lucru în teritoriu, la societățile din industria de apărare, din județul Brașov.

Vizita la societăți a debutat, joi, cu deplasarea la IAR Ghimbav, companie aeronautică din portofoliul Ministerului Economiei, unicul fabricant de elicoptere din România, unitate specializată pentru mentenanță, reparații capitale pentru elicopterele Puma și Alouette III. IAR Ghimbav a semnat în 2017 un parteneriat de colaborare cu Airbus Helicopters, prin care s-a extins cooperarea exclusivă în ceea ce privește elicopterul multirol H215M. Ministrul Florin Spătaru a avut discuții cu conducerea societății, precum și cu reprezentanții AIRBUS România, pentru întărirea colaborării.

În a doua parte a vizitei, ministrul s-a deplasat la Zărnești, unde a vizitat fabrica Tohan și a avut discuții cu conducerea societății, dar și cu reprezentanții Metrom și Carfil. Ministrul Spătaru a declarat că societățile au nevoie de investiții și retehnologizare și a spus că încearcă să găsescă parteneriate cu companii de profil, pentru a dezvolta industria națională de apărare. Acesta a precizat că dorește ca între companiile românești din industria de apărare și instituțiile statului român care beneficiază de aceste produse să existe o strânsă colaborare.

Vizita oficială va continua la PIROCHIM VICTORIA și la Fabrica de Pulberi Făgăraș.


Mangalia News, 12.02.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply