FIV, “O șansă pentru cuplurile infertile” | Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, în colaborare cu Ministerul Sănătății, acoperă toate nevoile cuplurilor care trec printr-o procedură de fertilizare in vitro

0
844

farmec.ro
carturesti.ro%20

Gabriela Firea: ”M-am întâlnit iar cu dl. prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, pentru a urgenta împreunā proiectele comune în domeniul sănătății și pentru creșterea natalității, pe care Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse le realizeazā împreună cu Ministerul Sănătății.

Sprijinirea persoanelor care își doresc să aibă un copil, dar nu pot din motive medicale este un pas important. Mă bucur să văd că un proiect de succes pe care l-am avut în mandatul de primar general a stârnit interesul celor care nu l-au susținut deloc la început. Proiectul aplicat în București îl extindem acum la nivel național. În Programul comun al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, în colaborare cu Ministerul Sănătății se vor putea înscrie femei cu vârsta între 20 și 45 de ani. Cuplurile care aplicā pot fi persoane căsătorite sau necăsătorite. Se pot înscrie pentru decontarea FIV și femei singure.

Suma maximă decontată va fi de 4.500 de euro. Aceasta include atât tratamentele necesare înainte și după FIV, plus toate analizele de care este nevoie în perioada respectivā de monitorizare.

Pacientele și partenerii lor vor beneficia de zile libere atât în ziua de recoltare, cât și pentru embrio-transfer. Se legalizeazā și la noi transplantul de material genetic, de la donatori, pentru cuplurile care nu mai au rezervā. De asemenea, se decontează câte proceduri sunt recomandate de către medicii specialiști. Proiectul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, în colaborare cu Ministerul Sănătății, acoperă astfel toate nevoile cuplurilor care trec printr-o procedură de fertilizare in vitro, astfel încât românii să nu mai fie nevoiți să plătească bani grei în alte țări europene.

Proiectul național privind decontarea procedurilor de fertilizare in vitro pornește de la subprogramul Ministerului Sănătății și de la programul aplicat în București în ultimii 4 ani.
Vor fi îmbunătățiri, ca urmare a experienței pe care o avem deja. Suntem încrezători că succesul pe care l-a avut proiectul FIV în București se va multiplica în curând în toată țara.
FIV “O șansă pentru cuplurile infertile” este un proiect inițiat de mine, acum 4 ani, și votat de consilierii generali ai PSD, PNL, ALDE, PMP. Singurii care s-au opus la debut și, ulterior, când completam necesarul financiar prin rectificări bugetare, au fost consilierii USR.

Rezultatele celor două proiecte din București, FIV 1 și FIV 2, sunt concrete. Am făcut fericiți sute de părinți și mii de bunici, unii dintre ei după mulți ani de încercări nereușite. Mai mult de 500 de copii s-au născut în Capitală, în urma acestor două proiecte, iar alte peste 100 de sarcini sunt în evoluție. În final, mărturisesc încă o dată cât de mult regret că la București nu s-au putut găsi resurse pentru continuarea proiectului “O șansă pentru cuplurile infertile”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Răzbunări politicianiste meschine au îngropat fără remușcări un proiect bun, care și-a dovedit eficacitatea și care putea transforma speranțele în realitate pentru mulți părinți și de acum înainte. În campania electorală, Nicușor Dan a spus că nu va continua acest „proiect populist al lui Firea”. După valul de reacții critice din partea societății civile, a reformulat și a spus, cu jumătate de gură, că va menține proiectul. De fapt, a „menținut” proiectul, dar a alocat bani doar pentru 100 de proceduri, nu pentru cele 1.000 prevăzute. Chiar și așa, nici pentru cele 100 de solicitante nu a asigurat finanțarea totală. Așadar, nu a anulat proiectul, dar l-a diminuat considerabil, prin lipsa finanțării. Dureros!

În scurt timp, acest proiect important pentru creșterea natalității în România va fi publicat pe site-ul ministerului. Adresez rugămintea tuturor celor interesati să aducă îmbunătățiri să ne scrie ([email protected]). De altfel, voi începe o serie de consultări cu societatea civilă pe marginea acestui proiect”.

Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.


Mangalia News, 10.02.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply