„Albinele sunt Prietenii Noștri”, un proiect foarte reușit, la Școala Gimnazială ”Sf. Andrei”, Mangalia, sub bunele auspicii ale Ambasadei Sloveniei la București și ale Ministerului Educației

0
647

farmec.ro
carturesti.ro%20

În perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, elevii clasei Pregătitoare B, de la Școala Gimnazială ”Sf. Andrei” Mangalia au desfășurat activități interesante în cadrul Proiectului „Albinele sunt Prietenii Noștri”, proiect coordonat de Ambasada Sloveniei la București în parteneriat cu Ministerul Educației.

Proiectul „Albinele sunt Prietenii Noștri” a debutat cu o primă activitate, în care elevii au aflat din ce este alcătui corpul unei albine, modul de hrănire, deplasare dar și înmulțirea lor. Elevii au vizionat diferite filmulețe prin care au înțeles de ce albinele sunt importante în natura și în viața omului. În cea de-a doua activitate, fiecare elev a primit câte o fișă de colorat, dintr-un poster și astfel au realizat o artă colaborativă ce ilustra o albină. În același timp, am consolidat informațiile transmise în prima activitate. A treia activitate a fost una practică, în care elevii și-au confecționat Albinuța Prietenă. S-au folosit de materiale reciclabile și astfel au înțeles responsabilitatea noastră de a le oferi protecție, dar mai ales de a le asigura un mediu natural sănătos.

Proiectul s-a încheiat cu o activitate de degustare de miere, care a fost de-a dreptul, delicioasă. Elevii au înțeles că albinele au un comportament de fidelitate față de specia florală. Gustând din miere, elevii au identificat din ce era făcută, dovadă stând remarca unui elev: „Doamna, mierea aceasta are gustul ceaiului meu de dimineață, de tei”. (Prof. înv. primar Adina Voicu).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 07.02.2022. (A transmis prof. înv. primar Adina Voicu).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply