Delegația MEDEF International, în vizită la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului 

0
507

Secretarul general adjunct din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, Corneliu Cîrstea, a primit miercuri, 02 februarie a.c., vizita delegației MEDEF International, organizația care reprezintă Confederația franceză a întreprinderilor, cea mai mare federație patronală din Franța. Preşedintele MEDEF, Geoffroy Roux de Bezieux, a fost însoţit de alţi reprezentanţi ai organizaţiei şi ai Ambasadei Franţei la Bucureşti, precum şi de un grup de 17 firme franceze interesate să-şi extindă afacerile sau investiţiile în România.

În cadrul întâlnirii, Corneliu Cîrstea a salutat buna cooperare cu mediul de afaceri din Franţa – partener strategic şi tradițional al României și a apreciat nivelul ridicat al investițiilor firmelor franceze de top în ţara noastră, precum și nivelul crescut al schimburilor comerciale bilaterale și al excedentului comercial – indicator al aprecierii calității produselor românești pe piața franceză.

Secretarul general adjunct a subliniat, totodată, existenţa unui potenţial semnificativ de amplificare a cooperării bilaterale și s-a referit la măsurile întreprinse de Guvern pentru îmbunătăţirea climatului de afaceri, menționând sectoarele de importanţă majoră pentru România, către care să fie direcţionate eforturile comune de intensificare a colaborării. Pentru valorificarea acestor oportunităţi, a propus organizarea mai multor evenimente promoţionale în Franţa, prin care să fie aduse la cunoştinţa mediului de afaceri local actualele realităţi economice atrăgătoare din România.

Partea franceză a evidențiat atât importanța dimensiunii economice în relația bilaterală, cât și colaborarea la nivel european și a manifestat interesul de a explora oportunitățile de investiții din România.

Firmele franceze participante la delegaţie şi-au prezentat intenţiile de extindere sau iniţiere a unor investiţii în România în domenii variate, precum transporturi şi logistică, turism, infrastructură rutieră și feroviară, amenajare urbană, managementul apelor, agricultură, domeniul aerospațial și al apărării, energie, digitalizare și inovare, sectorul asigurărilor.

Cele două delegaţii au convenit intensificarea colaborării viitoare pentru fructificarea oportunităţilor comerciale şi investiţionale din relaţia bilaterală.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Informații de background:

Franţa este cel de-al VI-lea partener comercial al României şi a III-a destinaţie pentru exporturile româneşti. În primele zece luni ale anului 2021, schimburile comerciale bilaterale au însumat 7,4 miliarde EUR, cu un excedent pentru România de 549 milioane EUR.

În ceea ce privește investițiile în România, Franța se situează pe locul 6, cu un capital social subscris în valoare de 2,38 miliarde EUR şi investiţii efective care depăşesc 7 miliarde EUR.Conform ONRC, în decembrie 2021, în România erau înregistrate 10140 de societăţi comerciale cu capital francez.


Mangalia News, 04.02.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply