Repere din activitatea polițiștilor de la Serviciul pentru Imigrări al județului Constanța, în anul 2021

0
412

În cursul anului 2021, polițiștii Serviciului pentru Imigrări al județului Constanta au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 9878 de persoane, cetățeni din state terțe și europeni. Au fost depistați 46 de străini în situații ilegale și emise 117 decizii de returnare. De asemenea, au fost eliberate 4837 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 43.000 lei.

Activitatea polițiștilor din cadrul Servciului pentru Imigrări al județului Constanța s-a desfășurat pe parcursul anului 2021 în conformitate cu atribuțiile conferite de legislația în vigoare pe linie de migrație și luând în considerare dispozițiile legale, recomandările și măsurile emise de prevenire şi limitare a răspândirii infectării cu coronavirus (COVID-19).

Astfel, în ceea ce privește dreptul de ședere/rezidență pe teritoriul României, în anul 2021, poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Constanța au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru 9878 de persoane, dintre care 8430 străini din state terțe, cei mai mulți din Turcia, Republica Moldova, Nepal, Sri Lanka si Bangladesh și 1448 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania şi Spania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajarea în muncă și reîntregirea familiei.

Ca urmare a aprobării dreptului de ședere, au fost emise 4952 de permise de ședere, dintre care 4784 pentru ședere temporară și 168 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 376 de certificate de înregistrare și 47 cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH .

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 5147 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 4837 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, 310 de cereri fiind respinse.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 30 de acțiuni cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 46 străini în situații ilegale. S-au emis decizii de returnare de pe teritoriul României în 8 cazuri, ca urmare a refuzului prelungirii dreptului de ședere, 28 de cazuri, pentru revocarea dreptului de ședere, 41 de cazuri, pentru revocarea vizei de intrare, 7 pentru anularea dreptului de ședere, 1 caz, anularea vizei și 3 pentru ședere ilegală. Totodată, în 13 cazuri s-a dispus emiterea deciziei de returnare sub escorta de pe teritoriul României și într-un caz luarea în custodie publică a unui străin.

Totodată, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 43.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată și a prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță al cetățeanului.

INSPECTORATUL GENERAL PENTRU IMIGRĂRI,
Serviciul pentru Imigrări al judeţului Constanța.


Mangalia News, 03.02.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply