Avatar Photo Magazine, revistă de fotografie și educație vizuală, a fost lansată la Constanța [galerie FOTO]

0
668

farmec.ro
carturesti.ro%20

Săptămâna aceasta, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, din Constanţa, a avut loc lansarea revistei de fotografie şi educaţie vizuală Avatar Photo Magazine.

Prima revistă printată de fotografie lansată în ultimii 10 ani în România, Avatar Photo Magazine prezintă o serie de interviuri cu fotografi care au excelat în domeniile lor, articole şi rubrici care pun accentul pe latura emoţională, mai mult decât pe cea tehnică, care prezintă fotografia ca formă de comunicare, dar şi de introspecţie, ca terapie pentru suflet sau evadare din cotidian.

“Ştiu că ideea unei reviste printate în 2022 este o nebunie, dar e o nebunie frumoasă, pe care mi-o asum. Încerc să adun în jurul meu oameni faini şi pasionaţi, oameni care respectă fotografia în adevăratul sens al cuvântului şi sunt convins că vom reuşi. Trebuie să fii rupt de realitate să te gândeşti la o revistă printată ca la un business.., eu îl văd mai degrabă ca un instrument de educaţie vizuală foarte util într-un moment în care suntem bombardaţi cu multă informaţie de o calitate îndoielnică, în mediul online“, a declarat Alin Panaite, redactorul-șef al publicației.

În cadrul evenimentului de lansare, a avut loc şi o expoziţie intitulată “Terapie prin fotografie”, în care au fost prezentate lucrări ale unor oameni pentru care fotografia a însemnat mai mult decât un job sau o metodă de a obține aprecieri pe rețelele de socializare. Sunt persoane cărora fotografia le-a schimbat viaţa, într-un fel sau altul şi demonstrează astfel că nu trebuie să fii fotograf profesionist, pentru a putea vedea lucrurile dintr-o perspectivă aparte.

Fotografiile din cadrul expoziției se regăsesc și în primul număr al publicației lansate recent.

Revista Avatar Photo Magazine va avea apariție periodică, iar momentan poate fi comandată doar online, urmând a fi disponibilă și în magazinele de distribuție a presei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 30.01.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply